Middag med jentene

I går hadde jeg middag med jentene. Vi spiste favoritt maten min i Rotterdam. Etterpå dro vi til en bar. Jeg drikker ikke alkohol, så jeg drakk bare cola men jeg har ikke noe problem med at andre liker å drikke.

På skolen har vi business game denne uken som består av at vi må lage en egen bedrift og produkt. Blir spennende fordi vi må allerede være ferdig til fredag for å presentere. Alle innleveringer skjer hver dag innen 17.00. Til i morgen må gruppen være ferdig med en 10 siders rapport som vi senere skal presentere.

På mandag starter det nye programmet med de nye fagene mine.

Hvordan har dagen din vært?

Vi blogges <3 -Alissa

#student #bursdag #utlandet #Nederland #businessgame #rotterdam

Dagstur til en annen by (Nederland)

I dag var jeg i Eindhoven sammen med en venninne. Byen var veldig fin og koselig. Vi spiste på De Kiosk som var en liten cafe også shoppet vi litt.

Vi var der for å se på hvordan universitet var der fordi søsteren til venninnen min skal kanskje flytte dit. Hun hadde dessverre ikke muligheten til å dra dit selv for å se fordi hun er i USA. Så vi sjekket ut byen og stedet. Det var både gamle og nye bygninger og god mat for billig pris.

Jeg bestilte en dagens frokost. Det var med egg, salat og kjøtt med chips. Det var Veldig mye mat enn det jeg trodde. Prisen var 9.5 euro så det var billig. Koselig sted. De hadde varme lamper og det føltes ut som om vi hadde reist på ferie.

Eindhoven er en time unna med tog. Jeg har venninner som kommer herfra eller veldig nærme denne byen. De pleier å dra dit en gang i uken eller hver andre uke.

I morgen skal jeg til flyplassen og møte utvekslingstudenter fra hele verden. De skal være i Nederland i 6 måneder og vi skal gi dem nøkler og registere dem inn og vise dem veien til leiligheten på campus.

Nå skal jeg spise tomatsuppe og hjemmelaget pizza.

Hva har du gjort i dag?

Vi blogges!

– Alissa

#eindhoven #nederland #ferie #helg #dagstur #spise #sjekke #universitet #reise #tog #utveksling #student

Starter det nye året

Godt nytt år!

Nå har det vært en stund siden jeg har skrevet på bloggen. Forrige uke hadde jeg 4 eksamener så jeg måtte starte det nye året med å fokusere på dem. Dagen etter alle eksamene så skulle klassen holde et 2 timers event som vi har brukt 2 måneder på å forberede. Vi måtte invitere en gjest som skulle holde en tale og vi fikk tak i en opera-sanger. ” The Guest speaker” fløy dagen før fra Hellas for å komme på eventet. Så vi var utrolig heldige. 

Innen januar måneden må vi i studiet velge mellom privat og offentlig sektoren. Forskjellen er at privat er business og offentlig er politikk. 

Samtidig må vi velge om vi har lyst til å dra på utveksling til neste år eller ikke. Hvis vi ikke vil til et annet land så kan de som ikke er fra Nederland velge “minor” og “electives”. Disse går ut på om man tar privat eller offentlig. Det samme gjelder landene for utveksling. Den Haag har mange universitets partnere. Regelen i studiet er at hvis man er nederlender så må de på utveksling. Internasjonale studenter kan velge om de vil dra fordi vi er på en måte allerede på utveksling. Vi får bare 4 dager på å søke og man må velge mellom 5 land. Tror det skumleste er at man ikke kan velge by selv. Selv om man kanskje har lyst til å dra til Japan eller Korea så er ikke alle stedene i sentrum. 

Hvis du vil sjekke ut hvilke steder jeg har muligheten til å dra til, kan du sjekke ut: http://www.escm-studyabroad.nl/

Ellers så har jeg vært på middag med venninner og hatt besøk av søster i Amsterdam. Jeg var på Harry Potter in Concert forrige uke og denne gangen hadde de kor med orkesteret. Fantastisk opplevelse. Jeg kjøpte meg ny Macbook Pro fordi den andre tok 3 timer å slå seg på og 30 minutter for å åpne word… da følte jeg at det var jammen på tidet. Jeg gleder meg til å dra hjem til Norge snart. 

Nå planlegger jeg turer for sommeren 2018, så hvis du har noen gode ideer skriv det gjerne i kommentarfeltet.

Hvordan var januar for deg? 
– Alissa 

#nederland #skole #januar #offentlig #privat #2018 #sommer #Amsterdam #HP #orkester #opplevelse #Norge #utveksling #eksamen #tur #Hellas #gjestetale #sanger #MacbookPro #middag