Flyturen hjem til Norge

Hei fine! Nå har jeg kommet meg på plass hjem igjen til Norge og skal slappe av her med venner og familie i en uke. Det var utrolig fint å se familien vente på meg rett utenfor ankomst klokken 12 om natten. De billigste flyturene hjem til Norge er som regel den siste flyturen som går fra Nederland. 

Til Norge så tok jeg med en liten koffert jeg kjøpte forrige uke og Mac-en min. Jeg tenkte at jeg kommer til å bruke Macbooken mye denne uken og forhåpentligvis får jeg gjort noe skolearbeid mens jeg er her. Det er så mange ting jeg vil gjøre, men det føles som om tiden går så mye raskere. 

Før jeg fløy så spiste jeg favoritt maten min i Rotterdam sammen med min kjære. Vi trodde vi hadde god tid men toget kom litt tidligere enn forventet. Så dessverre mistet jeg favoritt hårpinnen min på stasjonen når jeg skulle løpe inn i toget. 

Landingen var vond. Denne gangen var det enda verre enn før. Vanligvis så får ikke ørene mine så vondt på grunn av trykket, men når vi skulle lande var vi akkurat på den høyden hvor det føltes ut som en knyttneve presset inn i ørene. Ørene mine føles fortsatt ut som om de er inne på flyet, men jeg har blitt litt mer vant til det nå. 

Det som var bra med flyvningen var at jeg fikk vindu plassen og satt ved nødutgangen så jeg fikk litt ekstra beinplass. Jeg skulle handle noe på taxfree når jeg landet, men de solgte det på flyet også. Da bestemte jeg meg å kjøpe det på flyet. 

Det var så sinnsykt kaldt når jeg gikk til parkeringen. I Nederland er gradene rundt 0, så når jeg kom hit og det var -12, da var det bare å løpe til bilen og heldigvis ble bilen varm fort. 

Jeg ser virkelig frem til hva mer jeg kommer til å finne på denne uken. Jeg har ikke trent på en stund så kanskje jeg tar en treningsøkt sammen med Caroline. Det første jeg skal gjøre når jeg kommer tilbake til NL er så skrive meg opp på treningssenteret på skolen. Samtidig prøve å legge frem treningsklær og pakke det ned i en liten bag sånn at jeg føler meg mer motivert til å trene. 

Neste innlegg kommer til å handle om måneden som gikk. Stay tuned. 

Vi blogges! 
– Alissa 

#Fly #Norwegian #Norge #Nederland #planer #landing #trening #koffert #macbookpro 

 

Ferie og bøker

Endelig er det ferie i en uke og gleder meg masse til å fly hjem til Norge i morgen. I det siste har jeg likt å lese flere bøker og jeg oppdaterer hva som skjer i livet mitt på instagram @alissa._c. 

Ellers så har jeg hatt mye å gjøre på skolen og vært syk hele denne uken, selvfølgelig rett før ferien starter. Men skal bli bra å komme hjem til Norge og spise kebab og sushi. Det er blant annet de tingene jeg savner mest, produkter som ikke finnes her i Nederland. 

Jeg skal være hjemme i en uke. I det siste har jeg prøvd å lese flere bøker, og jeg har fått en del anbefalinger fra venner. Den siste boken jeg leste var “The subtle art of not giving a f*ck” av Mark Manson. 

 

Boken jeg leser akkurat nå er “De brief voor de koning” av Tonke Dragt. Jeg vil prøve å lese den ferdig men siden den er på nederlandsk så tar det litt tid. Det er en barnebok på rundt 455 sider. Den handler om en gutt som skal gi et brev til kongen og settingen er i middelalderen med riddere og alt det der. 

En anbefaling jeg har fått, som jeg håper å få lest snart, er “1984” av George Orwell. Denne anbefalingen fikk jeg av en jente i klassen som kommer fra Ungarn. Hun fikk anbefalingen av meg og leser nå “Tusen strålende soler” av Khaled Hosseini. Beste boken. 

Planene for uken er å være med venner og familie og slappe av så mye som mulig. Jeg kommer nok bare til å ta med en liten koffert og macen, men ikke så mye klær fordi jeg har en del hjemme allerede. 

Jeg vil prøve å blogge litt mer, fordi jeg har vært veldig dårlig på det i det siste. I starten var det bedre fordi da hadde jeg lagret innleggene som jeg ville poste. Også noen ganger så er det bare det samme som skjer. Dra på forelesninger til klokka 19.00 også tar det en time før jeg kommer hjem også spise middag, lese og legge seg. 

På universitetet er jeg nå styremedlem i en studentforening så det blir spennende å se hvordan det blir. Vi kommer til å arrangere fest hver måned med forskjellige temaer. For en øl og et glass med vin koster det 0.50 cent (euro) på disse festene. Den første gangen jeg var der så sto jeg dørvakt og sjekket ID men kommer helt sikkert til å ta over sosiale medier fordi jeg liker det veldig godt. Jeg elsker å ta bilder som også var en grunn til at jeg ville starte bloggen fordi da kunne jeg mimre tilbake til gode tider, også putte bildene mine et sted og dele mine erfaringer med familie og venner. 

Hvordan ser uken din ut? 
Vi blogges! -Alissa 

#Nederland #nyttinnlegg #26.feb #bøker #anbefalinger #familie #ferie #hjem #studentforening #bilder #nederlandsk #blibedre #thesubtleartofnotgivingafuck