Ukens spørsmål #9 – Shopping i hovedstaden

Hei fine!

Hva skal du i dag?
I dag reiser jeg tilbake til Nederland. Jeg skal på flyplassen å hente nye utvekslingsstudenter! Det blir utrolig spennende!

Her er bilde av hva som skjer akkurat nå:

Hvordan var turen til Norge?
Disse dagene har vært fantastiske. Jeg hadde muligheten til å være med hele familien og henge med venninner!

Hva shoppet du i Oslo?
Jeg kjøpte to bukser. En bukse fra Bikbok for 120 kr og en bukse fra GinaTricot, molly high waist bukser. Anbefaler disse til alle, de buksene er de beste!

I tillegg kjøpte jeg en skinnjakke. Det var salg på MANGO og søsteren min kjøpte en skinnjakke i svart. Det var utsolgt dagen etterpå, i svart…Typisk. Heldigvis hadde de skinnjakken i brun! Jeg falt for den med en gang, og gleder meg til å bruke den!


Lite bildedryss fra shoppingturen:

Hvordan er temperaturen i Nederland?
Det er mye varmere enn i Norge. Akkurat nå er det 4 varme grader. Det regner en del i Nederland, og på den tiden jeg har vært der, har det bare snødd en gang. Snøen smelter med en gang, og det er utrolig fint!

Når pleier du å legge deg?
Jeg er utrolig dårlig til å legge meg tidlig. Spesielt i ferier og når jeg har eksamen. Hvis jeg har eksamen, så kan jeg sove noen timer og være våken nesten hele natten. Det er mest på grunn av stresset. Som regel har jeg rundt 3-5 eksamener på en uke. Det er hver 6 uke! Ikke som Norge, med andre ord..

Hvordan er resultatene dine på universitetet?
Akkurat nå går det veldig bra! Jeg har bestått alle eksamene mine. Det er jeg utrolig glad for. Jeg fikk tilbake resultatene, mens jeg satt på restaurant med venninnen min. Så vi hadde en liten feiring sammen, kan man vel si.. Hehe!

Hva er favoritt maten din i Norge?
Pho laget av mamma, norsk kebab og grandiosa. Dette er mat som jeg savner mest, når jeg er i Nederland.

Hva er ditt nyeste sminke produkt?
Min tvilling var utrolig snill og ga med Clarins Instant light Natural lip gloss. Den er fantastisk! Det er utrolig morsomt, fordi jeg ga min til henne første gangen hun ville teste den ut, og nå elsker hun lipglossen!

Hvor er den neste destinasjonen Caroline (tvilling) skal reise?
Planen hennes er å dra til England en tur sammen med kjæresten. Hun skal besøke en kompis og gleder seg utrolig mye! Det er rett etter eksamen hennes, så da regner jeg med at det blir en feiring av overstått eksamen i England!

Vi blogges ❤

-Alissa❤️

Shopping i Oslo

Hei fine!

I dag var jeg en tur i Oslo med venninnen min, Zing! Det var utrolig hyggelig å se henne igjen! Hun er fra Burma og vi har vært venner siden vi gikk på videregående. Den aller første dagen vi møttes, så pekte vi på hverandre… haha! Og vi ble venner med en gang! Vi snakket til den andre som om vi allerede kjente hverandre. Det er alltid kjempe koselig å henge sammen. Vi oppdaterte hverandre på hvordan livet gikk og fikk virkelig kvalitetstid sammen!

Vi dro til Jensens Bøfhus. Vi valgte begge å spise lunsjbiff som kostet rundt 109 kr. Deretter spiste vi dessert! Vi valgte belgisk sjokoladekake og det smakte utrolig søtt.

Vi shoppet i Oslo. Jeg ville blant annet sjekke salgene på Zara og HM. De har bygget en ny HM butikk og den ser kjempe fancy ut. Perfekt dersom du vil ha et fint bilde til instagram hehe. Vi dro også til Levis, i tillegg til Steen og Strøm. Jeg ble faktisk litt skuffet over Steen og Strøm, fordi de reklamerte for at de hadde så mye salg, men de hadde bare et lite bord med litt sminke som så ut som det hadde gått ut på dato…Huff!

Jeg hadde en skritt-teller på mobilen. Vi gikk 17 000 skitt totalt!

Dagens tanke:
Kofferten er allerede helt full. Hver gang jeg kommer hjem vil jeg alltid ha med tilbake masse ting. Denne gangen trodde jeg faktisk at jeg ikke kom til å ta med meg noe. Nå ble det plutselig 4 jakker og 2 bukser og en del andre ting. Jeg lurer på om jeg får lukket kofferten ordentlig! WÆ! Jeg hadde bare med meg håndbagasje! Haha!

Det som er ekstra koselig er at vi hadde tid til å ta masse bilder sammen! Jeg elsker å ta bilder, for da kan jeg alltids se tilbake!

Dagens innkjøp
I dag kjøpte jeg to bukser. På Bikbok hadde de 70% salg så jeg valgte en stilig bukse som jeg kommer til å bruke masse og ta bilder med. Den andre buksen visste jeg at jeg ville kjøpe før jeg dro inn i butikken. Molly buksene fra GinaTricot er de aller beste high waist buksene jeg eier.

Jeg kjøpte også noen løsvipper. Merket jeg kjøpte fra heter Ardell. Modellen på løsvippene heter wispies og jeg elsker disse vippene. Jeg pleier ikke å gå med dem ofte, men hver gang jeg gjør det, får jeg alltid masse komplimenter!

Vlogg-update:
Jeg valgte også å vlogge litt i dag på norsk, fordi det er noe jeg veldig gjerne vil gå tilbake til! Det var litt utfordrende spesielt i dag, da det snødde utrolig mye!

Vi blogges❤️

-Alissa ❤️

Januar favoritter !

Hei fine! Jeg har lagt ut en helt ny video 😀

I denne videoen viser jeg dere mine beauty favoritter. Noen produkter som er nevnt er blant annet Becca highlighter, Chanel bronzer og Kiko Milano hydra lipgloss. Sjekk gjerne videoen for å se mer.

Jeg har bestemt meg for å vlogge mer på norsk også. Blant annet fordi bloggen er på norsk. Jeg liker også å filme både på engelsk og på norsk.

I dag dro vi til Sandvika Storsenter. Senteret var fullt av mennesker. Det var salg overalt og jeg gleder meg til jeg får filmet en liten innkjøpsvideo når jeg drar tilbake til Nederland.

Vi blogges <3
– A

Hjemreisen

Hei fine
I dag har jeg hatt en super koselig dag med familien. Min tvilling og jeg tok bilder. Vi fikk masse gaver som var fra julen og jeg fikk en skikkelig oppdatering om hvordan det går i Norge. Vi har planer om å ha familie middag på søndag igjen! Mamma har laget favoritt maten til alle sammen. Pho, som er en vietnamesisk suppe.

Ukens planer
På fredag skal jeg møte ei venninne. Vi gikk på videregående sammen og hun bor heldigvis nærme min mor. Jeg gleder meg masse til å se henne igjen!

Jeg har vlogget litt i Norge, men bruker selvfølgelig mesteparten av tiden min med familien

Flyturen til Norge
Sikkerhetskontrollen var rask og enkelt. Videre skulle jeg ta flyet..Det var så rart at det nesten ikke var noen folk på flyet!

Jeg reiste med det siste flyet fra Amsterdam til Norge. Jeg innså da jeg satt på flyet at det var over 21 seter ledige.

Jeg måtte løpe som en gal etter at flyet landet. Grunnen var at flyet landet 23.20. Toget jeg skulle rekke dro 23.30. Det var utrolig slitsomt og nervepirrende! Heldigvis rakk jeg det!

Alle i Norge sa at det var kaldt. Jeg var den som skulle være skikkelig forberedt. Jeg hadde på meg tre plagg med klær og jeg svetta utrolig mye på flyplassen. Siden jeg reiste alene ville jeg ikke ta av meg noe eller risikere å glemme noen ting. Det ble selvfølgelig enda verre når jeg måtte løpe gjennom Gardermoen.

Jeg frøs ikke når jeg kom hjem for å si det sånn…

Vi blogges ❤
-A

klar for ny reise

Hei fine ! I dag lastet jeg opp en helt ny video på kanalen min. I denne vloggen så viser jeg hva jeg gjorde på nyttårsaften. Det var så utrolig koselig!

Vi så på et fantastisk fyrverkeri show og hadde det veldig koselig med familien og kjæresten. Ekstra koselig var at kjæresten min lagde mat til alle sammen.

Jeg vurderer å filme noen vlogger på norsk. Jeg føler at jeg kan vise enda mer personlighet siden norsk er morsmålet mitt. Jeg er ikke veldig morsom, men jeg liker å se tilbake til hvor mye jeg har forandret meg på noen få måneder.

Morgendagen:
I morgen reiser jeg hjem til Norge. Jeg gleder meg masse til å se familien! Jeg skal spise all maten jeg har savnet. Kebaben er ikke det samme som i Norge! Det kan ikke en gang sammenlignes…De har bare shawarma her. Jeg savner spesielt maten til mamma.

Dagens stressmoment:
Jeg hadde en innlevering på 50 sider som jeg måtte bli ferdig med. Samtidig hadde ei jente i gruppa problemer med å finne printer kortet. Så dermed ble det litt diskusjon i gruppen om det var noen i byen. Det ble mye styr frem og tilbake…Ei annen jente i gruppen hadde allerede dratt til Brazil. Det ordnet seg heldigvis til slutt.

Tips fra meg:
Det er utrolig digg å ha ferie i to uker! En serie jeg elsker akkurat nå er How to get away with murder. Jeg så også akkurat på Sucker punch.

Throwback weekend:
Denne helgen har gått utrolig fort. På fredag var jeg på date med kjæresten som jeg har skrevet blogginnlegg om tidligere. Vi dro også til Primark for å kjøpe 27 par sokker til min tvilling. Hehe.

På lørdagen hadde jeg middag med ei venninne. Vi dro til favoritt restauranten min pho. Jeg vlogget ikke det, fordi jeg har vært der så mange ganger i de andre vloggene mine.

Gjerne kom med tips om vlogg-video du ønsker å se!

Vi blogges!
-Alissa❤️

Date med kjæresten

Hei fine! I går dro jeg på en skikkelig koselig date med kjæresten min. Vi dro til Sumo sushi restaurant. Han ble veldig overrasket over hvor god maten var. Vi ble utrolig mette. Jeg tror ikke vi spiste noen ting resten av dagen! Hehe.

Her kommer et lite bildedryss:

Gårsdagen meny
Jeg spiste så mye digg. For eksempel; sushi med kylling og curry, biff i teriaki saus, nudler og biff og fritert reke. Det som er digg er at det koster 200 kr for alt du kan spise. Venninnene mine og jeg spiser på denne restauranten relativt ofte.

Ny jakke:
I dag kjøpte jeg en ny jakke. Neste uke skal jeg til Norge, men jeg er ikke helt klar for vinteren kjenner jeg. Derfor tenkte jeg at det var på tide å skaffe meg en ny vinterjakke! Den er fra Superdry og passer perfekt. Den er også ikke kjempe tjukk, så jeg kan bruke den på våren og på høsten.

Livet i utlandet
For dere lesere som ikke vet dette, så bor jeg i Nederland. Nå har jeg to uker fri. Hva?! Jeg hadde jo nettopp juleferie! Det som er fantastisk er, etter eksamen så får vi to uker fri. Det er sinnsykt digg, fordi nå kan jeg bare chille, spise og være med venninner.

Denne byen var helt klart verdt å flytte til. Hvis du noen gang får muligheten til å flytte til utlandet, så anbefaler jeg å ta den muligheten. Det er en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Nå har jeg venner fra hele verden. Samtidig er folk utrolig åpne og imøtekommende. Jeg hadde mange spørsmål og jeg var nervøs, fordi jeg hadde bare vært på ferie her før. Men når man blir kastet i det så må man være villig til å møte og bli kjent med nye folk. Ja, det er sant at norsken min er dårligere, men engelsken min har forbedret seg.

Jeg ble invitert på bursdag. Venninnen min har bursdag i februar, så da må vi selvfølgelig feire henne og ha et stort party! Hun har nettopp flyttet til en ny leilighet. Det blir utrolig koselig. Jeg kommer til å se igjen noen venner som jeg ikke har sett på over 1 år! Hehe. De har vært på utveksling i USA og Australia.

Det var en liten oppdatering fra meg.

Vi blogges <3
-A

Klar for ferie!

Hei fine!

Bloggen hadde noen tekniske problemer som gjorde at jeg ikke hadde muligheten til å blogge hele uken. Men nå er jeg tilbake!

Uken som gikk:
Denne uken har vært litt av en berg og dalbane. Jeg startet mandagen med eksamen. Rett før eksamen fikk jeg overraskende private nyheter fra venninnen min. Jeg var helt i sjokk og følte at jeg var en dårlig venn fordi jeg måtte prioritere eksamen. Tidspunktet var nok litt dårlig også. På grunn av venninnen min’s nyhet så skjønner jeg godt hvorfor hun valgte å ikke ta eksamen. Hun var på universitetet for å snakke med rådgiver.

Jeg hadde også to andre eksamener på onsdag og torsdag. På torsdag, fikk jeg vite også rett før eksamen at to av venninnene mine vurderer å slutte på studiet. Vi er nå i andre året på bachelor. Så dette var naturligvis veldig leit å høre. Vi diskuterte litt om hvorfor de vurderte å slutte. Samtidig hvilke alternativer de kan starte å søke på nå.

Jeg er den personen som alltid foretrekker å ha en plan B for alle situasjoner. Derfor var mitt beste tips til dem å sjekke ut hva de kanskje ville gjøre til høsten. For eksempel, hvis de har lyst til å flytte til utlandet, så burde de sjekke eventuelle steder og hvilke universiteter som har bachelor programmet de har lyst til å studere. Vi snakket litt om Skottland, men på grunn av Brexit så er det ikke mulig å forutse hva som kommer til å skje. Hun ene venninnen min sa at hun vurderte de skandinaviske landene. Så jeg sa at jeg kan hjelpe henne med norsken om hun velger Norge hehe.

Eksamen gikk bra (tror jeg). Jeg gjorde mitt beste. Under eksamen måtte jeg alltid minne meg selv på at jeg ikke kan gjøre noe med andre situasjoner mens jeg sitter i eksamensrommet.
Jeg vet jeg har eksamen når døgnrytmen er helt ødelagt. Jeg er ikke den eneste hehe. Jeg snakket med venninnen min etter eksamen. Vi snakket blant annet om hvor lite søvn vi begge hadde hatt den siste uken.

Her kommer et bilde fra byen jeg bor i:

Denne utsikten er bare fantastisk. Jeg er utrolig glad for at jeg kan se denne utsikten hver dag.

Klar for ferie:
Rett etter eksamen var jeg i lykkerus! Det var en utrolig følelse. Nå har jeg to uker fri fordi jeg starter det neste semesteret i februar. Jeg skal ta en hjemtur til Norge og jeg gleder meg til å være omringet med familie og venner. Jeg gleder meg ikke til snø haha. Det er utrolig vakkert, men sykt kaldt.

Her kommer noen bilder jeg tok i dag:

Planer for helger:
På fredag skal jeg på date med kjæresten min. Vi skal til byen og spise lunsj på Sumo sushi restaurant. De har en all you can eat deal og han har aldri spist sushi før. Det blir spennende.

På lørdag skal jeg spise på en restaurant med en venninne. Hun er en av mine beste venninner her i Nederland. Hun skal blant annet fortelle meg litt om det nye forholdet hennes. Jeg gir henne naturligvis litt dating tips og triks hehe. Dette er hennes første ordentlige forhold. Det er så utrolig koselig!

På søndag skal min kjære og jeg spise middag med familien hans. Jeg er super glad for at familien hans og jeg kommer godt overens. Vi har vært på ferie sammen og spiser middag sammen ofte.

Etter eksamen er det naturligvis lov å feire!

Vi blogges <3
-A

24 timer i Maastricht, Nederland

Hei fine!

I dag la jeg ut en ny video på youtube kanalen min. Her kommer linken:

Denne turen er en av de beste turene jeg har vært på. Vi hadde hotell midt i byen og koste oss masse. Jeg la ut bilder av turen i et av de forrige innleggene mine. Maten var fantastisk.

Hvis du vil vite mer om livet mitt her så er det bare å følge youtube kanalen min. Jeg snakker også om andre ting. For eksempel sminke, dagens antrekk, skole og livsstil. Jeg er litt flinkere til å vise ting via video.

Jeg laster opp ny video hver mandag, onsdag og lørdag.

Denne ukens planer:
Akkurat nå leser jeg til eksamen. Jeg har nemlig eksamen på mandag, onsdag og torsdag. hehe. Jeg prøver å finne bedre rutiner. Men dette er ikke alltid like lett.

Serier jeg elsker på netflix: How to get away with murder og dynastiet.
Filmer jeg nettopp så på : The stolen years og Birdbox.

Vi blogges <3
– A

Nye studenter!

Hei fine!
I dagens video så spiser jeg sushi i Nederland med ei venninne. Det var utrolig koselig å se henne igjen! Nå har venninnen min offisielt flyttet tilbake til Nederland. Endelig! Hun har også fått seg kjæreste. Jeg er super glad på hennes vegne.

I det siste har jeg tenkt litt og jeg har lyst til at dette skal være noe jeg satser på. Derfor har jeg planlagt offisielle dager jeg laster opp videoer på min youtube kanal. Fra nå av skal jeg legge ut en ny video mandager, onsdager og lørdager. Grunnen til at det er tre ganger i uken er fordi jeg elsker å vlogge og filme videoer. Det er også veldig gøy for meg å se tilbake til minnene mine og ting jeg har gjort i løpet av året.

Denne uken:
Denne uken skal jeg spise sushi med kjæresten min. Det er første gangen han skal spise på en sushi restaurant -så det blir veldig spennende. Jeg gleder meg masse! Tenk at i dag har vi vært sammen i 4 år og 9 måneder. Herregud tiden går så fort!

Resten av uken skal jeg lese til eksamen. Jeg har 3 stykker, men heldigvis på forskjellige dager.

Dagens nedtur:
Jeg fikk også tilbake en karakter og jeg ble ikke super fornøyd. Men som vanlig er jeg nok bare for hard mot meg selv. Jeg vil alltid prøve å gjøre mitt beste. Jeg snakket blant annet med min eldre søster, Tina, om at det ikke går ann å være god i alt. Denne karakteren teller bare 20% av hele karakteren så det er ikke veldig farlig. Men det er alltid lov å bli litt skuffet. Jeg fikk over gjennomsnittet i hele klassen…så jeg burde være litt fornøyd. Vi får statestikken tilbake om hvor mange av studentene som besto, men ikke hvem.

Dagens ønske:
Jeg ønsker meg veldig en katt. Dessverre vet jeg at universitetslivet er så travelt at jeg ikke får tid. Samtidig reiser jeg så mye. Hver gang jeg får sjansen så reiser jeg et sted. Etter eksamen neste uke for eksempel skal jeg reise hjem til Norge og se familien.

Nye studenter:
Jeg prøver å reise minst 1 gang i året. Jeg blir bare i 1 uke. Grunnen er at jeg skal hente utvekslingsstudenter og da må jeg være i Nederland. Det er alltid spennende! De er veldig spent på hvordan livet i Nederland er og det er hyggelig å møte nye folk. Alle kommer fra forskjellige land. Så vi henter dem på flyplassen og følger dem til rommene de bor i, eller universitetet.

Vi blogges ❤

– A

Hyttetur & ensomhet

Gjesteinnlegg av Caroline

 

Hei fine dere!

 

Studier og skole kan være kjempe travelt. Hele høsten har jeg drevet med et prosjekt på skolen. Prosjektet har gått ut på gruppearbeid og velge et tema vi er ekstra interessert i. Jeg skal selvfølgelig fortelle om hytteturen!

 

Gruppen min og jeg valgte å dra til Blefjell en helg i høst, for å komme oss vekk og skrive på prosjektet. Det var kjempe deilig å komme seg vekk fra travle dager!

 

På hytteturen lagde vi super god mat, og ble ordentlig kjent med hverandre. Vi gikk tur og koste oss skikkelig!

 

 

 

Det var helt fantastisk at ei i gruppen hadde tilgang til hytte! Å komme seg ut av byen er noe jeg virkelig setter pris på.

 

Vi var fem jenter på tur. En av de tingene jeg tenkte ofte på under hytteturen –  var ei venninne sa til meg. Hun fortalte meg at selv om hun var med oss, så følte hun seg ensom.

 

Byen kan føles veldig anonymt. Ensomhet er noe 1 av 5 studenter føler på. Det er spesielt når du ikke har noen du føler du kan prate ordentlig med, og det er ikke alltid like enkelt å prate med venninner om ting. Vit at du ikke er alene.

 

Studier kan både være den beste og verste perioden. Det kommer helt an på hva man vektlegger som viktigst. Venninner, familie, kjæreste, fester, karakterer, jobb… Det er vanskelig å balansere alt sammen, men da velger man å prioritere det som er viktigst for en.

 

Med trangt studentbudsjett er det utrolig vanskelig å ikke jobbe ved siden av studier. Samtidig som det kan det være vanskelig å finne seg venner med en gang man starter på studiet.

Det er viktig å være sosial, mens man studerer, men det er også viktig å fokusere på studiet. Få med seg forelesninger, arbeidskrav og være forberedt til eksamen.

 

 

Opp i alt dette er det ikke uvanlig å føle på ensomhet. Jeg har tenkt noen ganger på at man kan føle seg ensom, selv om man er med andre.

Det er alltid viktig å ha noen å snakke med, men samtidig så er det vanskelig å finne ut hvem man skal snakke med.

Noen ganger kan det være at man ikke trenger nødvendigvis å snakke, men bare være til stedet for hverandre.

 

Kanskje, og bare kanskje – kan man føle seg litt mindre ensom.

 

Har du noen gang følt på ensomhet?

 

– Caroline<3