Introduksjonsuke! Hva skjer?

Hei fine! Dagen i dag gikk så utrolig fort at jeg nesten glemte at jeg skulle poste hva som kommer til å skje denne uken.

I dag var det registrering av studenter og koble seg til på nettet. Registrere seg inn på hvilke klasser vi skal ta. En god måte å sørge for at de som skal studere der kommer på slike opplegg. Vi fikk hjelp av studenter som går 2. Eller 3. Året. Og som vanlig en campus tur.

Jeg hadde noen tekniske problemer men var heldig når jeg stilte meg i køen for IT fordi det ble min tur med en gang. Hehe.

Her kommer programmet: (på engelsk)

Gleder meg aller mest til onsdag fordi da får vi vite hvilke klasse man kommer i. En venninne og jeg kommer dessverre ikke til å være i samme klasse fordi vi har valgt forskjellig språk.

Det blir party på torsdag. Forhåpentligvis ikke for sent fordi jeg bor i en annen by. Hehe.

Vi skal gjøre et prosjekt på onsdag som skal være ferdig på torsdag. Alle i klassen skal samarbeide.

Klassene blir delt inn rundt 23 elever i hver. De prøver å gjøre det mest blandet som mulig av internasjonale elever og nederlendere. Det er rundt 400 elever i hele 1.året.

Så langt har alle vært hyggelige og hjelpsomme. Litt uorganisert men det kan man forvente litt når det er så mange elever.

Hvordan ser uken din ut?

Vi blogges <3 – Alissa

#thehague #denhaag #introuke #introduksjonsuken #presentasjon #uken #hvaskjer #prosjekt #hjelpsom #hyggelig #uorganisert #klasser #elever #mange #internasjonale #nederlendere #Nederland #annenby

Nye folk i Den Haag

Hei fine! I går møtte jeg noen nye klasse kamerater. Vi har en Facebook gruppe og alle som skal starte på studiet er medlemmer. Vi avtalte å møtes foran universitetet. Veldig koselig gjeng. Jeg foreslo at vi burde ta oss en tur til stranda siden det var fint vær. Litt klein stemning i starten siden vi ikke kjente hverandre så godt. Det var bare de som kunne som kom, men det var planlagt ganske hurtig så de fleste hadde planer.

Alle som møtte opp var jenter og det var flere som kunne i dag(søndag) men jeg hadde allerede avtalt med en jente å møtes så vi tok hele greia på sparket og kombinerte møtene med de andre.

Til sammen var vi 6 jenter. Det var helt stappfullt med folk på trikken på vei til stranden.

Alle jentene kom fra forskjellige land. 1 fra Russland, 2 fra Bulgaria, 1 fra Romania, 1 fra USA og meg fra Norge.

Jeg var veldig glad for at jeg hadde på meg playsuit fordi det var utrolig varmt. En av jentene hadde på seg cardigan og jeg skjønner inne at hun klarte! det var over 30 grader. Men deilig var det på stranden. Det blåse en fin bris ved vannet

Vi fortalte hverandre historier om hva som var vanlig i deres land. Hva de synes om Nederland og hvorfor de valgte å studere her. Hva de tenker om studiet og hva de liker å gjøre. Hvordan det er å bo med andre som romkamerat. De fleste hadde samme leilighet med en annen mann/gutt. En av jentene bodde med 13 andre. Hun hadde eget rom og bad men måtte dele kjøkken.

Vi spise is og slush. Noen var mer sultne så de valgte pomme frites. Det ligger masse butikker og forskjellige restauranter her. Stranden heter Scheveningen. Jeg var her også med venninnene mine før sommeren startet.

Her kommer noen bilder fra i går:

Her sitter jeg på toget på vei til Den Haag.

Jeg var ganske nervøs i starten, men det gikk bedre når vi ble bedre kjent.

Etter stranden dro vi på litt shopping, også dro vi hjemover. Veldig hyggelig møte.

På mandag starter introduksjonsuken. I neste innlegg, som kommer senere i dag, skal jeg skrive om hva som kommer til å skje. Stay tuned!

Hva gjorde du i går?

Vi blogges <3 -Alissa

#denhaag #haag #scheveningen #nyefolk #studie #stranda #vann #bilder #introuke #universitetet #jenter #Russland #bulgaria #norge #romania #usa #møtte #varmt #vær #hyggelig #shopping #blikjent

Mange følelser

Hei fine! Introduksjonsuken min er allerede på mandag og jeg har så mange følelser. Alt er spennende, men jeg gruer meg.

Jeg har allerede vært i den nye byen en gang og gikk feil vei i nesten en time. Jeg var der for å kjøpe bøker. Det regnet og skoene mine ble ødelagt. Hehe. Litt av en opplevelse. De som skulle selge bøkene måtte vente i regnværet. Heldigvis var de forståelsesfulle og sa det gikk greit. Vi skulle møtes i sentrum ved Primark så de hadde tid til å gå litt rundt mens jeg prøvde å finne veien. Uheldig opplevelse.

Når det gjelder introduksjonsuken så er jeg ikke den største party løven. Ikke liker jeg å drikke, snuse eller røyke. Men jeg har ikke hatt noe problemer med dette. Hovedgrunnen er fordi jeg synes alkohol smaker forferdelig, så da gidder jeg ikke å bruke penger på det heller. Hehe.

Caroline har allerede starter med hennes studier og kjenner allerede på kroppen at det ikke er så lett som man skulle tro.

For min egen del er det en annen type skolesystem en det jeg er vant med i Norge. Håper at alt går bra. Vi krysser fingrene.

Jeg gleder meg til å bli kjent med nye mennesker og starte på nytt studiet. Ny skole i en ny by. Håper at jeg finner mange med like interesser. Engelsken er ganske på plass så håper at det går bra akademisk også. Spenning er vel den største følelsen. Alt er spennende og nytt.

Jeg skal på shopping på lørdag med en som skal gå samme studiet som meg. Vi har snakket en del på instagram og Snapchat. Jeg så det kunne være en fordel å kjenne noen på første skoledag.

På onsdag blir vi delt opp i klasser etter hvilket språk vi har valgt. Det er maks 23 elever i hver klasse. På grunn av dette har vi ikke fått vite timeplan for semesteret.

Grunnen til at jeg noen ganger bruker Snapchat bilder på bloggen er fordi jeg glemmer å ta bilder til bloggen. Så jeg skal prøve å bli flinkere til det forhåpentligvis.

I dag tok jeg meg en liten tur til Erasmus broen. Måtte sykle over fordi jeg skulle en tur til sentrum. Det var veldig fint vær. Fortsatt veldig uvant i og med at jeg tok på meg tre lag med klær. Hehe. Men skal ikke klage. Man vet aldri når det kan plutselig pøse regne her.

Har du startet på skolen?

Vi blogges<3 – Alissa

#nederland #nyttstudiet #nyby #rotterdam #nl #erasmusbroen #sentrum #venner #shoppe #byen #bilder #følelser #mange #skole #start #introuken #tur

Innkjøp fra IKEA

Hei fine! I går var jeg på IKEA i Nederland og selvfølgelig var det helt likt som Norge. Men her kommer hva jeg kjøpte. Jeg kjøpte som alltid mye mer enn det jeg planla. Hovedgrunnen var fordi mye var på salg og billig. Nå som skole snart starter så begynner man å se litt og litt hva man trenger og jeg kan ikke tro at jeg ikke kjøpte dette før.

Hovedgrunnen til at jeg dro til IKEA var fordi jeg ville ha disse skuffene. Her kan jeg legge skole ting og sminken min. De kostet rundt 300 kr hver men verdt det. Pulten min ser hvert fall ikke helt bomba ut lenger.

 

De er av metall og veldig enkel skru sammen. Man trengte heldigvis bare en type skrutrekker.

 

Samtidig ville jeg ha en ny stol som ikke er hard så jeg klarer å sitte lenge. Den var også en av de rimligste prisene de hadde på denne IKEA-en.

Matboks er alltid fint å ha. Jeg vil prøve å spare mer på lunsj pengene ved å ha med mat hjemme fra. Prøve i hvert fall.

 

Porselen knivene skjærer så lett gjennom alt. De var halvpris så det var et skikkelig kupp.

 

En laptop holder så det ikke blir så varmt på lårene hvis jeg vil ha macen på lårene. Det er også fint på pulten fordi bøkene kan holdes åpne. Det er bedre for nakken. Den var ikke dyr så anbefaler.

 

En spray for planter men jeg kommer nok til å bruke det til å spraye håret vått hvis jeg vil klippe eller farge det. Kostet under 10 kr.

Speil og bestikk. Jeg ville ha flere speil i huset sånn at jeg slipper å okkupere badet hvis jeg skal fikse meg. Bestikket kostet 0.79 euro så tenkte at det var perfekt hvis jeg ville ha det med til skolen for å spise salat.

 

Hva ville du kjøpt på IKEA?

Vi blogges <3 – Alissa

#innkjøp #ikea #nederland #rotterdam #stol #speil #skuffer #mandag #kjøp

Hvilke navn tenkte jeg på før Navnbytte?

Hei fine! Håper du har en veldig fin dag. I dag tenkte jeg å skrive litt om hvilke navn jeg tenkte på å endre navnet mitt til før mitt endelige navn kom på plass. Og litt hvordan jeg kom frem til Alissa.

Kanskje du vet det eller kanskje ikke så har ikke navnet mitt alltid vært Alissa. Jeg endret navnet mitt i Mai i år og det var på samme tid jeg startet bloggen.

Grunnen til navnbytte var mange forskjellig men jeg kan sikkert skrive om det senere i et annet innlegg. Men i hvert fall var den viktigste grunnen at det føles riktig.

Foreldrene mine er vietnamesier og kineser så alle søstrene mine og jeg hadde asiatiske navn. Mitt var Jui (uttales You).

Listen er ikke så veldig lang, men jeg kan love deg at jeg gikk gjennom veldig mange navn før det stoppet litt opp på en liten liste.

1. Isabella

Jeg synes Isabella er et super fint navn. Kanskje fordi jeg elsket Twilight når jeg var yngre. Men det hadde ikke så mye å si mens jeg tenkte på dette navnet. Jeg ville jo kunne klare å identifisere meg med navnet "Isabella" også.

Dette er hovedgrunnen til at det ikke ble noen av navnene som kommer heller. Fordi det var litt vanskelig å føle at det passet. Jeg fikk mange forslag. Til og med fra den tiden før jeg tenkte på å bytte navn.

Blant annet var det en jente som sa at "Jui" var for vanskelig så hun ville kalle meg Jennifer. Da sa jeg at jeg ikke kommer til å klare å svare fordi det ikke er navnet mitt. Hehe.

2. Andrea

Jeg hadde ikke noen spesiell grunn til å tenke på dette navnet men jeg synes at det er et fint navn. Jeg kunne føle det litt på meg at jeg kanskje kunne hete Andrea. Så selvfølgelig ble det med på lista. Jeg har ikke så mange venner som heter Andrea heller.

3. Nathalie

Det viktige for meg også var at navnene skulle også høres bra ut på engelsk. Siden jeg visste at jeg skulle flytte til Nederland. Jeg synes Nathalie Portmann navn var fint, men det passet ikke helt til slutt.

4. Victoria

Dette navnet kom fra søsteren min faktisk. Familien hadde sine meninger og kom med forslag. Det måtte jo også være lett for moren min og kunne si navnet. Etter at jeg tenkte på dette så kom det mange tilfeldigheter med folk som også het dette. Eksempel i avisen, når søsteren min skulle sende en fil fra en annen jente på studiet hennes og på TV osv.. Hehe. Det var vel sikkert fordi jeg tenkte på navnet og ble mer obs på hvor mange som heter det. Selv har jeg ikke mange venner som heter det.

5. Melina

Litt uten om det vanlige. Jeg møtte en tysker som het Melina når jeg var yngre. Men ja dette navnet var ikke like populært. Jeg hadde jo også venner som hjalp meg med å tenke.

6. Anastasia

Dette er også et navn som er litt mer populært i utlandet. Men det var et navn jeg liker godt. Men vet ikke helt om at jeg likte ideen om at folk ville antagelig kalle meg Ana som forkortelse.

Til slutt kom jeg over Alissa. Jeg var ikke så veldig inn når det kom til youtube før i år. Plutselig var det mange youtubere som het dette men de var som regel fra USA og skrev det Alyssa. Jeg grublet på dette navnet mye. Og jeg er veldig fornøyd med det. Jeg har ingen venner som heter det samme. Navneendringen skjedde midt på natten mens jeg tenkte "nå bare gjør jeg det". Det tok ikke lange tiden før det ble offisielt. Lenger enn det tok for Caroline og Tina (tvilling og søster). For Caroline tok det to dager. Det tok vel over en uke for meg.

Det var også mellom Alyssa eller Alissa. Dette hjalp vennene mine meg med. Om hva som passet best til meg. Jeg beholdt i-en i navnet mitt hvertfall. Hehe.

Vil du bytte navn?

Vi blogges <3 – Alissa

#navnbytte #navneendring #navn #andrea #melina #anastasia #isabella #nathalie #victoria #victoria #best #identifisere #søsken #tvilling #tanker #offesiell #tid #erfaring

Er L’Oréal Hydra Genius Aloe Water Bra?

(Ikke sponset)

Hei fine! Du har helt sikkert sett denne fuktighetskremen et eller annet sted som reklame. Enten på instagram eller Facebook men det var ikke like lett å finne den overalt. Jeg fant min i Tyskland men jeg tror den allerede er i salg i Norge.

Jeg snakker om L'Oréal sin "nye" Hydra genius. Og ja den er ganske bra. Jeg har litt tørr hud og hvert fall om vinteren flerrer tørr hud av ansiktet mitt men etter at jeg brukte denne så trenger jeg ikke å engste meg for mye. Det er mest området rundt nesen osv..

Dessverre kan den ikke brukes som primer fordi det blir for tørt, men den gir god fuktighet etter at du har tatt av deg sminken.

Det står på pakken at den varer i 72 timer. Og det vet jeg ikke så mye om er sant, siden jeg ikke pleier å gå 72 timer uten å rense ansiktet.

Det er en frisk lukt til kremen. En pump holder til hele ansiktet.

Det jeg liker best med dette er at den ikke er tykk. Det er personlig preferanse selvfølgelig. Men jeg liker ikke at kremer er tykke fordi jeg får kviser av det.

Så langt har huden min ikke fått noen kviser av å bruke denne. Noe som er et pluss.

Den koster rundt 100 kr. Som ikke er mye for en god fuktighetskrem.

Før brukte jeg bare olje fri krem fra apoteket. Men jeg liker lukten på denne.

Anbefaler dette produktet hvis du har normal til tørr hud. (Står på pakken).

Hva tenker du om dette produktet?

Vi blogges <3 – Alissa

#loreal #hydra #genius #ikkesponset #krem #skjønnhet #pleie #fuktighetskrem #Tyskland #blå #aloevera #ikketykk #70ml #12mnd #apoteket #lukt #anbefaler #norge #koster #pris #bra

Gratulerer med dagen verdens beste tvilling!

Dette innlegget er dedikert til Caroline . Hun betyr alt for meg og er min aller beste venn. Vi har alltid hverandre og opplevd alt sammen. Unntatt nå som jeg har flyttet til Nederland. Vi opplever ikke første skole dag på universitetet sammen men jeg er hundre prosent sikker på at det kommer til å gå bra. Håper hun får en kjempe fin dag med masse gaver og kaker. Spennende med nytt skoleår og nytt studie i Oslo.

Gratulerer!

Vi blogges <3 – Alissa

28 produkter fra makeup revolution

Hei fine! Det var rene jul i august her om dagen. Rett etter at jeg kom hjem fra Sveits så hentet jeg pakken min hos naboen. Jeg hadde bestilt en advents kalender fra makeup revolution før jeg skulle på reise. Håpet selvfølgelig på at den skulle komme før jeg dro, fordi de jeg hadde chattet med om levering skrev at det tok 3 dager. Men alt kom nesten i god orden etter ferien.

Inne i boksen var det 25 produkter. En for hver dag i amerikansk jul. Dette er en type sjokolade kalender men i stedet så får man sminke hver dag.

Jeg anbefaler den hvis du vil ha nye produkter til sminke samlingen din en veldig god pris.

For min del kjøpte en del mens jeg var på reise også, men siden jeg visste hva som var i pakken, stoppet dette meg fra å kjøpe flere produkter.

Jeg hadde også ikke så mye plass…

I pakken var det også sendt inn en liten gavepose med concealer, øyenskygge og lipliner. I tillegg til kalenderen. Først trodde jeg at noe hadde falt ut av boksen.

Inne i kalender boksen lå det:

2 Highlightere

6 leppestifter

2 lipglosser

Øyenskygge palette og individuell

Blush

Bronzer

Børster for foundation blush og øyne

Øyneprimer

Speil

Stakkars alle på Snapchat og instagram når jeg skulle åpne denne, fordi mystory-en min var bare full av sminke. Hehe.

Jeg fikk forespørsler om hvor mye det kostet. Prisen var 200 kr med shipping. Så orginal prisen var rundt 140 kr.

Personlig har jeg aldri kjøpt en slik kalender før, fordi det er vanligvis veldig dyrt. Jeg vet blant annet at the body shop har egen hver jul, NYX, Essence, makeup mekka og mange andre. Jeg har alltid ønsket meg det, det var faktisk like gøy å pakke ut som gavekalender. Elsker meste av produktene men den ene blushen falt nesten ut av pakningen, men det gikk heldigvis bra.

Hva tenker du om disse kalenderne?

Vi blogges <3 -Alissa

#sminke #kalender #nyx #bodyshop #makeuprevolution #pris #skjønnhet #mystory #snapchat #instagram #gavepose #dyrt #øyneskygge #leppestift #blush #bronzer #nyeprodukter #nyinn

5 ting jeg elsker med snapchat

Hei fine! Nå sitter jeg og ser på youtube videoer, mens jeg skriver dette innlegget. I dag hadde jeg lunsj med noen venner. Spiste en skikkelig god biff med pomme frites. Hehe. De andre hadde sandwich. De fleste nederlendere liker å spise brød til lunsj. Personlig foretrekker jeg og sier ikke nei til en middag til lunsj.
 

Noe jeg bruker hver eneste dag er snapchat. Kanskje det begynner å bli litt utdatert for noen fordi man kan gjøre mye av det samme på instagram. Men her kommer min liste om 5 ting jeg elsker med snapchat. 

1. Lett å legge til venner 
Snapchat er så utrolig lett å legge til folk. Du kan sende bilde av snapkoden også trenger du ikke å skrive inn brukernavnet for hver person du legger til. Fantastisk funksjon spør du meg. 

2. Oppdatere venner
Venner som jeg ikke snakker med til daglig men synes det fortsatt er hyggelig å oppdatere meg på hva folk holder på med. Kanskje fordi man har en fortid sammen eller bare er interessert i å se hva som skjer, så er dette en så fin måte å uformelt oppdatere folk hva som skjer på. Uten at det er rart. 

3. Filter 
Jeg elsker filter. De er morsomme og du kan noen ganger få bedre lys når du tar en selfie enn det du faktisk har. 

4. Geofilter og kart 
Siden jeg nå bor i utlandet og var på interrail var det en veldig fin måte å vise hvor på kartet jeg var. For eksempel hvis jeg var mellom munchen og praha. Samtidig som jeg kunne se min egen bitmoji kjøre bil. Jeg elsker spesielt at alle steder har et unikt filter. 

5. Mystory og gruppechat
Det er mange ganger jeg ikke orker å sende til en og en venn. Derfor er mystory perfekt. Det blir som en liten film av hva jeg har gjort hele dagen. Med gruppechat så kan hele gjengen spamme med bilder og chatte sammen. Love it! 

Elsker du snapchat??
Vi blogges <3 – Alissa

#Elsker #snapchat #5ting #ved #snap #Nederland #lunsj #venner #mystory #film #dagen #bilder #chatte #love #bitmoji #alissa #geofilter #filter #hele #søt #lys #meg #selfie #lunsj #youtubevideoer 

Borte bra men dere vet

Hei fine! Etter en enda gang med lang buss tur var jeg klar for å avslutte ferien. Det har vært en sinnsyk opplevelse. Jeg har aldri reist til så mange land samtidig på en så kort tid.

Det var mye å holde styr på og definitivt mye lærdom i dette. Blant annet : ikke gå på en buss tur som varer i 13 timer uten mat og drikke. Uff. Men vi trodde definitivt at vi bare skulle sove hele veien, men bussjåføren vekket oss nesten annenhver time for å ta en pause. Høyttaleren var som torden i bussen.

Jeg angrer ikke på at turen skjedde. For dere som ikke vet var jeg i Zürich, Roma, Munchen, Praha og Berlin. Dere kan se flere bilder av de ulike destinasjonene på tidligere blogg innlegg. Samt videoer av alt vi så på turene på youtube kanalen min.

Brussel, Belgia

Borte bra men det var utrolig godt å komme hjem. Jeg savnet veldig å spise taco. Selv om det også ikke er helt det samme som å spise det i Norge. Rømmen i Nederland er ikke lik, det samme gjelder krydderet.

Jeg savnet også å kunne vaske klær når jeg ville og ha et 100% stabilt internet. Haha. Men ville jeg gjort denne type tur igjen. Ja. kanskje. Men ville heller tatt fly enn 9 timer med tog fra München- Praha. Og foretrukket å ikke måtte sitte på gulvet i nesten 8 timer fra Berlin til Zürich. Hehe.

Erfaringen var rik.

Ville du likt å reise fra land til land?

Vi blogges <3 – Alissa

#bortebra #hjemmebest #berlin #zurich #tyskland #Nederland #belgia #roma #italia #Praha #tjekkia #timer #bus #tog #land #vaskeklær #erfaring #interrail #2017 #brussel #13timerbuss #eurolines #taco #Norge