Etter 6 timer med tog fra München

Hei fine! Etter 6 timer med tog fra München er jeg i Praha, Tjekkia. Min kjære og jeg skal være her i noen dager før turen igjen går videre. Det har vært noen spesielle dager. Når vi ankom Praha var det rett til hotellet fordi det allerede begynte å bli sent. Heldigvis rakk vi å ta en rask middag før stormen kom. Det torner og lynet rett etter at vi hadde dusjet ferdig. Hotellet er veldig fint. Og vi har ganske stor plass. Egen stue, soverom og bad. Tror den er større enn min første leilighet.

Har du vært i Praha?

Vi blogges <3 -Alissa

Da går turen videre

Wooow Italia var fantastisk! Savner det allerede. Vi sto opp tidlig for å spise frokost og måtte raske oss til Verona. For å ta toget videre til München. Det var over 6 timer med tog det. På høyttaleren sa de at restauranten på toget ikke hadde noe mat… bare drikke. Så vi var rimelig sultne når vi kom fram til Tyskland. Vi måtte kjøre tog gjennom Østerrike så det var morsomt å se mer av Europa. I morgen tidlig går turen videre med tog til Praha, Tjekkia. Grunnen til at jeg alltid skriver endelig er fordi at tog eller bus turene er ganske lange. Etter 13 timer med buss fra Nederland til Sveits dro vi rett til Italia som var enda en 6 timers togtur. Men denne opplevelsen kommer jeg aldri til å glemme!

Vil du reise rundt i Europa? Hvor?

Vi blogges <3 – Alissa

Roma, Italia dag 1

Det er en utrolig vakker by. Endelig var vi framme i Italia. Vi brukte hele dagen til å gå rundt i byen. Blant annet så jeg trevi fontenen og Colosseum og det var vanvittig stort. Masse turister og folk som ville selge ting hele tiden. Vi kjøpte et dagskort for 7 euro sånn at vi kunne ta så mye metro vi ville. De har et veldig lett system her i Roma. Det er så varmt her, og selvfølgelig tok jeg på meg langarmer når vi skulle inn i kirken. Men de brydde seg ikke like mye som vi trodde så jeg gikk og koket. Det er mer enn 30 grader her.

Det var deilig at det begynte å regne litt. Vi er heldig med lokasjonen til hotellet fordi den er rett ved siden av central stasjonen. Den heter Roma Termini.

Jeg prøver å filme alt jeg ser så det kommer video snart.

Har du noen gang vært i Roma?

Vi blogges <3 -Alissa

Klar til avreise

Endelig sitter vi på bussen på vei til Sveits. Noen av de som er på bussen skal til Toulouse i Frankrike, og andre skal til Brussel. Jeg har alltid lurt på hvordan dette fungerer, og nå får vi se! Tenk om vi skal innom de stedene også! Jeg har aldri tatt buss så langt før, fra Nederland og hele veien til Sveits. Blir spennende å se så mange nye steder de neste to ukene. Heldigvis har vi internett på hele reisen. Det tar cirka 13 timer med buss til Sveits! Vi er så heldige som reiser med Eurolines! Jeg vant billettene på Facebook. Overlykkelig for at jeg fikk denne muligheten. Jeg kommer definitivt til å oppdatere bloggen.


Her ser dere et bilde tatt av meg på bussen!


Bilde tatt av meg for å oppleve nye eventyr!
 

Det tok ikke så lang tid å pakke som jeg trodde. Men det var mer stressende når vi skulle ut av døren fordi vi ville være sikker på at vi hadde med alt.

Har du reist langt med buss før?
Vi blogges ❤️

 -Alissa

Bildedryss

Jeg er glad i å ta bilder, så her kommer noen bilder som ligger på kamera. Alle bildene er tatt av meg.
Modell: min tvilling Caroline. Liker du å ta bilder?
Vi blogges <3 – Alissa 

#Bilde #dryss #bildedryss #model #caroline #tvilling #home #trening #hollister #rayban #primark #bilder #photo #foto #maybelline #mascara 

VANT !

(ikke sponset)
Før jeg flyttet til Nederland så hadde Asker Kino premiere på Baywatch og ved denne anledningen ville holde en konkurranse i samarbeid med Egon og Risenga Svømmehall. De skulle slippe ned badeballer og på noen av badeballene var det noen av dem som hadde “premie” klistret på. Det var til sammen 10 premier, men det var veldig mange som skulle se baywatch filmen og de fleste ville heller gå inn i salen og se på reklame. Dette gjorde at det ble mye lettere å vinne. Jeg tok 2 baller og Caroline tok 2 baller. Haha! Men vi synes det kanskje var litt urettferdig så vi ga en av dem bort til arrangøren sånn at hun kunne gi den til en som ikke hadde fått. Dessverre skjønte ikke denne jenta at man kunne gi badeballen til kassen for å få den ordentlige premien. Derfor gikk premien til noen andre. 

Etterhvert så fant vi en til badeball rett ved beina våre så til slutt sto vi med 4 av 10 premier. Når vi gikk til kassen fikk vi tildelt en konvolutt etter hvilket nummer vi hadde fått tak i. 

Dette lå inne i konvoluttene:

Til sammen hadde vi vunnet: 
– 6 gratis lunsjer på Egon
– 8 fribilletter til Nordisk kino 
– 4 fribilletter til Risenga Svømmehall 
– 5 såper fra Risenga Svømmehall. 

Man kunne også vinne håndkle og diverse. Hvordan kan du sørge for at du blir med på den neste ballslippen/ballongslippen? Ved å like Nordisk Film Kino Asker på FACEBOOK. 
Da får du med deg alle oppdateringene. Akkurat nå skal de ha en sommerpatrulje som vil si at de skal gå rundt og gi ut skrapelodd. Hvis du skraper 3 riktige så kan du få gratis brus, fribillett og andre saker. Kanskje de kommer til en strand du er på? 

Vel denne opplevelsen gjorde at Kino opplevelsen ble enda morsommere. Da jeg var liten, vant jeg en kopp på grunn av hubba bubba konkurranse. haha. 

Har du noen fine kino opplevelser?
Vi blogges <3 -Alissa

#kino #asker #baywatch #vinne #konkurranse #vant #vunnet #strand #facebook #ballslipp #gratis #lunsj #egon #nordisk #kino #risenga #svømmehall #kopp #opplevelser #oppdateringer #sommerpatrulje #skrapelodd #fribilletter #såpe #premier #premiere 

 

Er MacBook Pro verdt pengene?

Jeg har sett i det siste at det er veldig mange som kanskje ønsker å kjøpe ny laptop eller tenker på å kjøpe før skolestart. Siden det er nytt år så kan det være lurt å ha en laptop som fungerer 100%. Her er mine erfaringer.

Mine erfaringer med MacBook Pro er at det er verdt pengene. Ja. Det er en dyr laptop, men man kan få veldig mye ved å kjøpe Mac. Blant annet hvis du vil bruke redigeringsprogrammer (som imovie) er det mye som allerede er lastet ned og gratis på mac. Personlig har jeg ikke hatt mye problemer med apple og siden jeg også har Iphone så gjør også dette lettere til å sende over bilder (det går automatisk), jeg liker utseende og den er rask. Aller beste er at den er lett å bruke.


MacBook Pro 13″

Når det kommer til størrelse har jeg både hatt 17″ (som ikke selges lenger) og akkurat nå har jeg 13″. Jeg vil anbefale 13″ fordi den er lett å bære og den passer litt bedre i sekker. Samtidig som at 17″ er ganske mye tyngre. 

Pris messig så er pro litt dyrere enn air, men etter erfaringer (søsterene mine har også mac) så er leve tiden på pro lenger. Du har også mye mer plass på pro fordi det er større hardisk. De nyere versjonene sier at pro er like lett som air nå, men at pro er raskere. 

Jeg fikk min første mac når jeg var rundt 12-13 og den varte i 5-6 år før jeg byttet den ut med en ny en. Den fungerer ennå, men er veldig treg og kan bare ha et vindu av gangen open. Så hvis jeg vil skype og se på youtube videoer så lagger den mye. Men den har verdt med meg overalt så det var på tide å bytte den ut når jeg gjorde. 
Tips: Vent til du starter på videregående, fordi du kan få en god deal på nedbetaling av macbooken. Samtidig kan du få word,powerpoint og excel gratis på macen og andre programmer som koster penger også. 

Et annet tips: Hvis du vil at macen din skal vare lenge så kjøp en laptop case/deksel. Dette hjelper veldig godt når du skal reise rundt med macen, fordi den blir beskyttet bedre og du får mindre riper.  


Fin, inspirerende og dramatisk film på Netflix. 

Hvis du skal ta IT på videregående så funker macen også til dette. Jeg klarte meg hvertfall fint, men måtte finne andre metoder til å få de samme programmene som kanskje andre i klassen fikk lettere på sin laptop, fordi de hadde microsoft. 

Det eneste MacBook ikke er så flink til er gaming. Hvis du vil game er dette absolutt ikke den rette laptopen. Mange spill er ikke i mac versjon, men du kan spille league of legends (bare beklag på forhånd at det kommer til å ta lang tid å laste opp spillet til vennene dine), runescape og andre nettspill. 

Håper dette hjalp deg hvis du ville ha litt informasjon om mine erfaringer med macbook pro. 

Ønsker du å kjøpe ny laptop? 
Vi blogges <3 – Alissa 

#apple #macbook #verdt #verdi #penger #informasjon #videregående #skole #erfaring #pro #air #iphone #tips #vare #fem #år #deksel #ta #vare #programmer #it #lettere #microsoft #penger #mye #bruke #ny #laptop #kjøpe #tenke #start #imovie #redigering 

Uken som gikk #3

Her er hvordan uken min har vært. 

Ukens høydepunkt: shopping i Rotterdam, Nederland. Elsker å shoppe i denne byen og hvis du vil sjekke ut 5 av tingene jeg kjøpte kan du se det i mitt forrige innlegg. 

Ukens prøving: ny leppestift jeg kjøpte her om dagen, som man kan se på forrige innlegg. Veldig fornøyd med fargen. 


Jeg pleier som regel ikke å ta så veldig nær bildet, men synes dette var kult at lyset skinner på solbrillene.

Ukens middag: Akkurat nå som det er sommer, har jeg fått salat vibe inn i huset. Så middag har vært salat, pasta, kylling, agurk og mais. Veldig frisk og god middag. Det beste med retten er at den er lett å lage. 

Ukens film på Netflix: Marvel’s Doctor Strange. Jeg elsker denne filmen. Den er morsom og spennende. Hvis du ikke har sett den ennå burde denne være på topp listen. 

Ukens serie: America’s got talent. Mange utrolige talenter på dette showet. Dette er den amerikanske versjonen av norske talenter. Jeg digger spesielt sang og magiske triks. Sjekk det ut på youtube hvis du ikke har sett det. Du kan også følge med på facebook. 

Ukens sang: Liam Payne- Stripe that down (ft. Quavo)

Hvordan var uken din?
Vi blogges <3 – Alissa 

#Nederland #utlandet #uken #som #gikk #uke #blogg #youtube #ukens #sang #høydepunkt #shopping #mat #salat #deilig #vibe #selfie #asian #middag #film #serie #america #talent #liampayne #musikk #dinuke #tre #alissa