Uken som gikk

Hei fine!

Endelig fredag! Da er det klart for uken som gikk!

Ukens høydepunkt :
Jeg snakket med ei venninne som jeg ikke har snakket med siden videregående. Det var utrolig koselig og jeg håper virkelig at vi kommer til å ha mer kontakt fremover. Jeg er så glad i henne og det er egentlig litt sykt at det har gått tre år!

Ukens sang :
Jeg er så utrolig glad i Eurovision og siden det er Eurovision i mai så hører jeg mest på det. Jeg liker Spirit in the sky av Keiino. Jeg har filmet reaksjonsvideo og den kommer ut på den engelske kanalen min.

Ukens serie: :
Jeg har nettopp funnet en ny en som er ganske spennende. Den heter Manifest. Den handler om en familie som går ombord på et fly og når de landet så har det gått 5 og et halvt år. Alt er forandret! Anbefales for de som liker spenning.

Ukens talkshow:
Tidligere har jeg ikke sett så mye på dette. En av mine favoritter nå er Norton Graham.

Ukensvlog:

Ukens ønskeliste:
Jeg tenkte på en tur til Kina hadde vært utrolig gøy med typen. Men selvfølgelig så skjer ikke dette med det første, haha! Det er dyrt og veldig varmt der om sommeren, så her gjelder det å spare og tenke strategisk når man eventuelt skal dra.

Ukens matrett :
Jeg spiste biff, ris og salat til middag. NAM!

Ukens dessert :
Sjokolade fondant med melis, absolutt en av mine favoritter.

Ukens nettside:
Jeg har vært veldig mye på Zalando. Jeg er ikke sponset av denne nettsiden, men jeg elsker å se hva er nytt og trendy via denne siden. De er i tillegg raske med å sende pakker.

Ukens spontan ting :
Jeg lagde pannekaker til typen. Han ble utrolig glad!

Hvordan var uken din?

Vi blogges ❤

– Alissa

Serier jeg vil ha tilbake

Hei fine!
Dette er seriene jeg vil ha tilbake! Jeg savner virkelig enkelte serier, som får meg til å føle meg bra igjen. Spenning og drama er sikre vinnere!

❤️One tree hill
Jeg elsket denne serien og den gikk alltid på perfekt tid. Rett etter skoletid klokka 16.00 på TvNorge. Hvis vi rakk så var det HomeandAway på Tv2 -Haha!Jeg savner virkelig denne serien.

❤️Ugly Betty
Ååhh! Jeg skulle ønske at det var flere sesonger av Ugly Betty. Søsteren min kjøpte alle sesongene. Tvillingen min,Caroline og jeg så hver eneste sesong med en gang vi hadde tid! Minner❤️ Det handler om mote, familie og drama. Det er i tillegg mange kule stiler som blir vist fram i serien!

❤️Gossip Girl
Savner virkelig drama, skole og kjærlighetserien! Jeg er kjempe glad for at serien YOU, har samme vibe! Meen! Det er ingen serier som er helt lik som gossip girls. Jeg drømte meg virkelig bort i den serien!

❤️True Blood
Jeg ble ikke fornøyd når det kommer til hvordan denne serien ble avsluttet. Jeg følte i tillegg at sesong 3-4 ikke var helt slik jeg håpet på. Jeg elsket første sesong.

❤️The Vampire Diaries
Jeg skal være ærlig å si at jeg hoppet litt av etter Elena sluttet i serien. Men de første sesongene var definitivt noe jeg vil ha tilbake.

Sist, men ikke minst må jeg si at jeg gleder meg masse til Game of Thrones siste sesong som kommer i april!
Datoen er satt og det er bare noen få episoder. Game of Thrones er så episk og spennende og nytt. Jeg håper virkelig at den siste sesongen slår alle forventninger!

Hvilken serie er du dilla på nå?

❤️ Vi blogges
-Alissa

Debatter jeg følger med på

Hei fine!
Dette er noen av debattene jeg følger med på akkurat nå.

Jeg så på Leaving Neverland som er en dokumentar om Michael Jackson. Nå er ikke debatten bare om han har eller ikke har misbrukt barn, men også om musikken hans burde være tilgjengelig fortsatt på grunn av denne saken. Personlig synes jeg at musikken hans burde fortsatt være tilgjengelig. Han lever ikke lenger og kan ikke forsvare seg, noe som gjør saken enda vanskeligere. Det er dumt at hele dokumentaren på 4 timer er bare fra en side og deres familie. De har fått intervju via Oprah og andre plattformer. Intervjuene er veldig ensidig som viser deres opplevelser. Jeg føler at hele saken er utrolig trist.

Enda en sak som jeg har fulgt med på er: «Skal barn av IS-kvinner hentes hjem?». Jeg synes NRKTV gjorde en utrolig bra jobb å legge frem forskjellige synsvinkler der det store spekteret kommer frem. Enda en vanskelig debatt. De snakker om barn som er uskyldige. Gjennom denne saken, kom det frem at ei dame ble fratatt borgerskapet fra England. Dette er utrolig vanskelig debatt. Hun hadde akkurat født et barn, men etter noen dager omkom barnet.

Blogger-makten og kroppspress er selvfølgelig en debatt som er veldig komplekst. Påvirkere (influencere) og bloggere har mye makt. Det er derfor viktig å bruke makten til noe bra. Det er også viktig at foreldre blir med på denne debatten. Hva som er riktig eller ikke. Unge som hører at de ikke er bra nok som de er. De unge som blir eksponert for komplekser som de ikke visste hadde tidligere. Det er her man må virkelig ta dem tilbake ned på jorda og si «du er bra nok» Den beste måten å løse dette på er å godta seg selv. Det burde også være den eneste måten. Ingen bloggere eller influensene kommer til å si til unge «JA, du MÅ fikse på det», men definitivt vil man følge forbilder sine fotspor som gjør at det er enda viktigere å fremme at «selv om jeg gjør dette, så trenger ikke du å gjøre det!».

Til slutt så er eurovision en debatt jeg følger med på. Hvilket land vinner i 2019? Jeg syns det er utrolig mange bra sangere, og innslag i år. Jeg må si jeg gleder masse til å se!

Hvilke debatter følger du med på nå?

Vi blogges

-Alissa

Daniel Wellington klokke ! Er det verdt det? (video)

Hei fine!
I dag har jeg lagt ut en ny video i serien jeg kaller: Er det verdt det? Jeg snakker om Daniel Wellington. Litt om pris, design og hva jeg synes.

Dette er den type video som jeg søker på, før jeg skal kjøpe noe. Jeg liker å gjøre litt research og finne ut så mye jeg kan om butikker, produkter og ting før jeg kjøper et produkt. Spesielt hvis det er dyrt!

Daniel Wellington er en av de mest populære klokkene akkurat nå. Det er mange designere som prøver å kopiere klokken, og prisene er dessverre høye.

Serien “Er det verdt det?” Kommer til å handle om forskjellige ting, for eksempel sminke, parfyme, merkeklær og designer vesker osv…

Jeg forklarer også hvor lenge jeg har hatt tingene og vil gjerne at det skal gå litt tid før jeg gjør en liten review. Dermed kan dere også se hvordan ting er etter et par måneder. Det kan hende jeg kommer med oppdateringer i vloggene mine osv.

Håper du liker videoen og ikke glem å abonnere !

Vi blogges ❤
– Alissa

Uken som gikk

Hei fine !
Denne uken gikk utrolig fort!Jeg fikk lagt ut noen videoer på kanalen min, hvor jeg blant annet viser dere litt av Rotterdam som er byen jeg bor i akkurat nå.

Tiden går utrolig fort. Jeg hadde fri på tirsdag og fredag. Så denne uken hadde jeg forelesning bare på mandag, onsdag og torsdag. Deilig!

Været nå:
Det har regnet hele uken. Jeg var så glad for at jeg nettopp hadde kjøpt meg ny paraply. Det var faktisk akkurat det jeg trengte.
Det blåser skikkelig også. Derfor har jeg allerede ødelagt 3 paraplyer. Sinnsykt kjipt.

Allerede neste uke har jeg 3 uker fri. Det er en uke som kalles buffer uke, hvor man kan ta igjen forelesninger dersom læreren for eksempel har vært borte eller syk.

Uken etter er konteuke, hvor studentene kan ta opp eksamen de har strøket i. I tillegg er det eksamensuke, men denne gangen har jeg bare hjemme eksamen.

Jeg har fortsatt innleveringer jeg må jobbe med, men jeg håper på at jeg blir ferdig denne uken så jeg slipper å tenke på det senere!

Fremtidsplaner:
Til oktober må jeg begynne å tenke på hvilken master jeg skal søke på. Det er litt sykt. Om 2 uker er det april. Jeg må tenke på om jeg skal flytte tilbake til Norge eller om jeg skal fortsette å studere i Nederland. Jeg trives så sinnsykt bra her, så jeg har allerede begynt titte påmaster studier her.

Uken som kommer…
Jeg må finne den perfekte bursdagsgaven. Typen har bursdag i april. Jeg vil overraske han med en perfekt bursdagsgave. Det er spesielt vanskelig når vi bor sammen å holde ting skjult. Jeg vil også gjerne ta han med på en bursdagsdate. Bursdag er en av de viktigste dagene i året synes jeg, og det er spesielt viktig at de rundt meg føler seg spesiell på dagen sin.

Vi blogges ❤

– Alissa

Kapten & Son Sekk

Hei fine!
I dagens innlegg tenkte jeg å fortelle dere litt om den nye sekken min. Kanskje dere har sett den på Instagram som reklame eller på Facebook. Det var hvertfall der jeg fikk noen anbefalinger.

Sekken min er fra Kapten and Son, som er et tysk merke. De setter spesielt fokus på Skandinavia. Noen av sekkene de har heter Stockholm, Malmø, Oslo og Bergen. Det tilbyr i tillegg klokker og solbriller. Hele nettsiden er fokusert på Instagram og marine. Jeg kjenner jeg får skikkelig sommerfølelse!

De sender til Norge, men da må man betale 50 kr ekstra, med mindre man shopper for over 600 kr. De fleste tingene på nettsiden (også sekken jeg har valgt) koster rundt 900 kr ++.

Sekken jeg har valgt er Malmø i fargen Grå/blå. Jeg har fått en del komplimenter på sekken. Den ser veldig sofistikert ut. Jeg er utrolig fornøyd. Dette er også en sekk jeg ikke har sett mange har. Den kosta 90 euro som tilsvarer rundt 900 kr. Volumet for sekken er 10 liter.

Det eneste som var dumt med å bestille denne sekken var at det tok veldig lang tid før den kom. Det er 14 dagers returrett og det tok over 2 uker før sekken kom til meg. Men kundeservice var fantastisk. De maste for meg til posten og ringte for meg osv.. Så et stort pluss i boken for det.

De mest populære sekkene akkurat nå er Fjellreven, Rain og Eastpak. Det er også mange som pleier å kjøpe fra Napaprijri. Napapijri er et italiensk premium merke. Dere har sikkert sett jakkene de har med det norske flagget på. Jeg syns i tillegg at de har fine bagger.

Hvis du leter etter en ny sekk så er virkelig denne bra. Den passer bra til studenter og elever eller jobb. Hvis du skal handle så anbefaler jeg ikke å bruke denne sekken, men ellers så passer alt jeg bruker så langt.

Hva synes du om sekken?

Vi blogges ❤
-Alissa

hva skjedde denne helgen?

Hei fine!

Til nå har helgen vært veldig avslappende.

Hva skjer på YouTube denne uken?
Jeg har startet en ny serie på kanalen min som heter: Er det verdt det?Jeg snakker blant annet om Daniel Wellington, Kapten and Son sekk, Hunter gummistøvler og mye mye mer.
Ikke alt har vært et perfekt kjøp så det er derfor det er fint å dele om det verdt å kjøpe noen av tingene jeg har.

I tillegg kommer til å legge ut videoer om mote, sminke, vlog, reise og livsstil.

Hvorfor skriver du så mye om youtube på bloggen?
Grunnen til at blogginnleggene ofte handler om youtube er rett og slett fordi det er det mest interessante som skjer fortiden. Haha! Litt trist egentlig. Det er det som skjer når man er universitetsstudent.

Youtube er en utrolig morsom hobby! Jeg elsker å filme, redigere og være kreativ.

Hva pleier du å gjøre i hverdagen?
Hverdagen består av oppgave skriving, forelesningen og lesing.

Hva var favoritt middag din denne uken?
Pizza! Det er ikke alltid jeg er super glad i pizza. Denne uken hadde Dominos en god deal. Vi betalte 40 kr for en hel pizza! Super deilig!

Hvor mange forelesninger har du i uken?
Hver uke har jeg 4 forelesninger. Nå har jeg et semester med «minor», dermed har jeg fri hver tirsdag. Det er denne dagen og i helgene jeg pleier å jobbe med ting jeg syns er gøy å jobbe med.

Hva har du blitt dilla på? Akkurat nå har jeg blitt skikkelig dilla på Stimorol Max jordbær og lime tyggis! Det er ikke så veldig bra å spise for mange av dem, men jeg elsker det.

Vi blogges ❤
-Alissa

Hvordan få lappen!

Hei fine!

I dagens blogginnlegg tenkte jeg å dele med dere hvordan DU kan få lappen!

Tro meg når jeg sier at dette er en av de beste opplevelsene som skjer når man blir 18. Når man legger i masse krefter, energi og timer, ser man at det er verdt det når man endelig er ferdig med oppkjøring og sensor sier at du har klart det!

Mitt beste tips når det kommer til teorien: Kjøp boken, men bruk mest teoritentamen.no appen. Dette innlegget er ikke sponset eller noe, men både jeg og tvillingen min brukte denne appen for å få følelse av hvordan teori-spørsmålene kom til å se ut. Vi klarte det, begge to, på første forsøk. Det var verdt det!

Et annet tips jeg vil gi dere er å finne en trafikkskole som fungerer for deg. Det er DU som investerer og da er det DU som burde velge den skolen som du kommer til å like. Ikke finn det billigste der ute, fordi det kan til slutt koste mer, rett og slett fordi du ikke lærer ordentlig. Hør med venner og se på anmeldelser. Pass på at du ikke betaler for mye. Noen trafikkskoler sier at du kan betale for «pakker» men det er ikke sikkert at du trenger hele pakken.

Tips 3: Øvelseskjør så mye du kan. Caroline og jeg var heldig, fordi vi hadde en super dedikert mamma. Hun ville at vi skulle øvelseskjøre så mye som mulig. Vi tok begge lappen manuelt. Dersom du allerede kan litt om teknikk og kjøring gjør at du kan spare masse penger. Pass på at du ikke lærer deg uvaner, mens du øvelseskjører. Jeg anbefaler å vite hvor gass, brems og hvordan man starter, er noe man øver på hjemme. I tillegg til å ta noen timer på trafikkskolen.

Tips 4: er å spørre om vanlige steder sensor kjører på. Det er vanlig at statens vegvesen velger de samme rutene for oppkjøring. Dermed er det litt lurt å vite litt hvordan veiene går, dersom du skal ta oppkjøring i en annen by.

Det er i tillegg lurt å spørre om hva slags type spørsmål sensoren spør om på oppkjøringen. Jeg fikk spørsmålet om jeg kunne vise om vindusviskerne fungerte. Det er også viktig å huske svarene når du kjører generelt også!

Om du burde ha automat eller manuell…Dette burde du spørre deg selv og din familie om. Om dere vanligvis kjører med automat hjemme og det er det eneste du vil kjøre med i fremtiden, så kan det være enklest å ta automat. Mange av venninnene mine har valgte dette. Et annet eksempel er at de fleste i USA har automat lappen.

Mamma ville at alle som kunne ta lappen i familien skulle ha manuell, fordi vi bruker mest slike biler. Vi liker også at vi skulle ha mulighetene oppe, i og med at du ikke kan kjøre manuell biler, hvis du har automat lappen. Det kan være litt stress, men absolutt verdt det.

Håper dette er noen tips og triks til hvordan man får lappen!

Vi blogges ❤

-Alissa

Too Faced Born This way Concealer! Er det verdt det? (Ny video)

Hei fine! I dagens video snakker jeg om Too Faced Born This Way Concealer. Jeg har en liten review om pakningen, om prisen og hva jeg tenker om selve produktet.

Det kommer til å være flere sminke videoer på youtube kanalen. Jeg vurderer å endre navnet til den norske kanalen fordi den ikke er like lett å finne. Hvis du har noen ideer til hva den kan hete så gjerne kommenter under. Når man søker opp kanalen min så er det maange andre på youtube som også heter Alissa. Derfor er det kanskje litt lettere om jeg bytter navn på denne kanalen.

For de som ikke visste dette så har jeg startet en norsk youtube kanal. På denne kanalen snakker jeg bare på norsk og jeg startet for ca. 1 måned siden. Jeg har vært super motivert til å poste video. Allerede nå finner du 10 videoer på kanalen. Kanalen er lifestyle, vlogger, sminke, mote og mat. Det kommer også til å handle om ting jeg interesserer meg for som film og tips og serier også.

Ikke glem å abonnere på kanalen for å følge med videre. Dette er helt gratis!

Vi blogges <3
-A

Jeg vant 500 Kr!

Hei fine!
Herregud for en god start på uken. Dette tror jeg er blogg verdig innhold!
Da jeg satt på toget i går morges så fikk jeg en melding på facebook. Der sto det «Gratulerer Alissa, du har vunnet vår konkurranse». Først ble jeg veldig overrasket. Dere kan selvfølgelig gjette at jeg smilte fra øret til øret. Jeg fikk også skikkelig latterkrampe! Premien var et gavekort på 500 kr. ALTSÅ!?! YEYYYY!!!!!! Jeg var i ekstase.

Det er ganske morsomt at i helgen var jeg sånn «okey ikke mer shopping, du trenger ikke mer nå» men så kom dette! Perfekt timing 😀 Så da blir det litt mer shopping likevel.

Er det noe jeg elsker så er det facebook giveaway og konkurranser. Jeg tror jeg blir med på alt mulig sånt, haha! Søsterene mine og jeg tagger hverandre. Kommenterer og tagger sånn at de burde kommentere.

Sveits:
Forrige gang jeg vant noe, var i fjor sommer. I fjor vant jeg billetter til Sveits. Det var 2 billetter så typen og jeg dro en tur til Zurich. Zurich er den største byen i Sveits og de har ca. 370 000 innbyggere. Sveits var ganske dyrt. Så vi dro direkte til Italia! Hehe! Utrolig kult og moro!

Har du vunnet i konkurranser før?

P.S Ny video på min youtube kanal:

Vi blogges ❤
– A