Er Rituals verdt det?

Hei fine! I dag tenkte jeg å fortelle dere om et produkt. Dette innlegget er ikke sponset. 

Jeg fikk dette til jul av venner og ble kjempe glad for gaven. Dere har sikkert hørt om dette og jeg anbefalte det til min venninne i Norge. Hun ble super fornøyd. 

Om det er til deg selv, en venn eller familie så kan dette være noe fint til bursdag, jul eller andre dager. 

Dette settet fra Rituals er heeelt perfekt. Den perfekte gaven til jenter og gutter. Den hvite lukter helt utrolig, men de har også mange andre farger og lukter. 

Dette settet gir deg dusj såpe, dusj olje, fuktighetskrem og skrub til kroppen. 

God start på morgendagen eller fin måte å avslutte dagen på. 

Har du kjøpt noe fra Rituals før?

Vi blogges <3 
// A 

#rituals #såpe #digg #produkt 

Vlogg #12

Hei fine! I dag filmet jeg en ny vlogg video og jeg prøvde litt ulike film teknikker så jeg ble ganske fornøyd med denne vloggen <3 Håper du vil “subscibe” til min kanal og sjekke ut den nye vloggen! 

 

Hva har du gjort i dag?

Vi blogges <3 
// A 

#vlogg #alissa #nl #nederland 

 

Lese lese lese

Hei fine! 
I dag blir det forhåpentligvis en produktiv dag fordi jeg har eksamen neste uke. Gruer meg veldig fordi jeg alltid blir nervøs. Jeg dro til skolen i dag tidlig sånn at jeg kan studere med en venninne. Vi er alltid mer konsentrerte når vi jobber sammen. 

Jeg er også veldig glad for at jeg kan hjelpe henne med andre fag som jeg allerede har hatt også. 

Vi tar begge fransk så vi leser til det faget. Det var så utrolig koselig at hun hadde kjøpt subway til meg og iste lipton. 

Hva gjør du i dag?
Vi blogges <3 
//A 

#eksamen #lese #bilder #nederland #skole 

Lærer Nederlandsk

Hei fine! I dag tenkte jeg å dele hvordan jeg lærer nederlandsk. Akkurat nå så følger jeg nederlandsk som et fag på universitetet ved siden av studiet og det hjelper veldig fordi jeg får lært meg det viktigste av grammatikk og hvordan språket er strukturert. Jeg er på nivå B1 som er “advance”. Jeg kan forstå språket godt, men jeg blir alltid sjenert når jeg skal snakke selv. Det er utrolig mange regler også enda flere unntak til reglene. 

Daglig snakker jeg Nederlandsk med vennene mine, på toget og på skolen. De er veldig flinke til å bytte over til nederlandsk hvis vi henger alene. Det setter jeg veldig stor pris på fordi da lærer jeg enda bedre og fortere. De synes også at det er veldig gøy at jeg prøver å lærer språket. Jeg har også en venninne som er min buddy i nederlandsk, sånn at hun kan hjelpe meg med nederlandsken og få extra poeng for det. Jeg snakker også nederlandsk hjemme med min kjæreste. 


En annen ting jeg gjør daglig er å lese avisen “Metro”. Dette er en gratis avis. jeg har et abonnement på en avis. Dette er avisen “ad.nl”. 

Samtidig hører jeg og ser på nyheter hver dag på telefonen, mens jeg sitter på toget eller hører på nederlandsk musikk. Artister som Famke Louise, B-brave og Guus for eksempel. På telefonen kan jeg høre på podcaster på nederlandsk som er gratis og det hjelper veldig med forståelsen. 

Jeg elsker å se på vlogger og jeg digger det er en nederlender som vlogger hver eneste dag. Hun heter “vloggloss” på youtube. 

Hva gjør du for å lære språk?

Vi blogges <3 
// A 

#nederlandsk #lære #hva #gjør #jeg #alissa 

Like ord på nederlandsk og norsk

Hei fine! Her kommer ord som ligner eller er like på norsk og nederlandsk, men det skrives kanskje litt annerledes. 

Tolk 
Advocaat – advokat 
veranderen – forandre 
horen – høre 
plannen – planlegge 
sok – sokk 
kalender
Bewaren – bevare 
Bewegen – bevege 
Zwak – svak 
sterk 
pendelen- pendle 
tandpasta – tannpasta/tannkrem 

Hva synes du? er det litt likt? Jeg kommer nok til å skrive en liten liste med ord om hvilke ord som blir brukt mye som ikke ligner i det hele tatt. Men det er mange ord som ligner som gjør det litt lettere å lære nederlandsk. Men nederlandsk er et veldig vanskelig språk, men det er spennende å lære. 

Vi blogges <3 
// A 

#nederlandsk #likeord #norsk 
 

5 tips til Hvordan jeg leser til eksamen

Hei fine! Neste uke har jeg 3 eksamener og 2 er på samme dag. Jeg pleier som regel å lese gjennom materialet og se gjennom hva jeg synes er vanskeligst først. På universitetet er det viktigste å skumlese først fordi til eksamen har man kanskje over 1200 sider som pensum. Med alt dette så kan det bli litt overveldende, men her er mine beste triks til å lese. 

1. Ikke les gjennom alt ord for ord. 
Det er bedre, synes jeg, å lese gjennom ting flere ganger enn å lese ord for ord 1 gang. For min del er det lettere å huske ting hvis jeg har lest det mer en gang. 

2. Ta med det viktigste. Som regel er det hvis det har blitt nevnt på forelesning og i boken så er det altså nevnt 2 ganger. Det burde være det første som kommer på listen å kunne til eksamen. 

3. Test deg selv. 
For eksempel, Hvis det er en definisjon du må kunne bare sett det som en spørsmål. Hva er definisjonen av….? hvis du klarer å svare, så kan du gå videre til neste kapittel. Som regel er det hvem, hva, hvor, hvordan osv som er de mest vanligste. 

4. Ta pauser. 
Prøv å finne ut hvilken tid på dagen du er mest produktiv. Det hjelper ikke å lese 10 timer i strekk hvis du bare husker 1 time. Dette må jeg minne meg selv på mange ganger også. 

5. Husk å spise og drikke nok. Når man fokuserer så er det lett å glemme at man burde drikke. Jeg får ofte vondt i hodet og mister konsentrasjonen hvis jeg ikke drikker og spiser nok. 

Bonus: ta tiden. Noen ganger blir jeg mer motivert til å sette på en timer, også se etterpå hvor mange minutter/timer jeg har lest uten å miste konsentrasjonen. Du kan også bruke 10 minute planner. 


Dette er en oversikt over hvor mye du har brukt av tiden din også gir det litt motivasjon. 

Dette var mine tips. Hva gjør du for å lese godt til eksamen?

Vi blogges <3 
//A

#alissa #eksamen #nesteuke #tips #planner 

 

Søndag’s vask og butikken

Hei fine! Etter jeg dusjet i dag tidlig så tenkte jeg at det var på tide med en liten vår rengjøring. Her i Nederland er det ikke noe snø så det er fint at det faktisk er vår her. Kanskje fra min side er litt prokastinering fordi jeg pleier alltid å vaske leiligheten før eksamen. Men i det minste er leiligheten helt ren. 

I dag skal vi også dra til butikken fordi vi må kjøpe inn mat. I kveld er det pai til middag som jeg ikke har spist siden jeg lagde det sist som er ca 2 år siden. Jeg elsker pai en gang i blant men jeg er litt laktoseinntolerant så jeg liker ikke å spise det så ofte. 

På butikken skal vi kjøpe:
– Svenske kjøttboller (hvis vi finner) 
– Poteter
– Paibunn 
– Ting til Pai, ost, creme fraiche, skinke, melk 
– Egg 
– Brød 
– Mais 
– Salat 
– Agurk
– Smør 
– Aioli
– Salami 

Sikkert flere ting når vi kommer til butikken. Jeg liker å se at de har så mange forskjellige produkter her og at de har rundt 10 valg muligheter for hvert produkt. Morsomt. Det er også mye billigere her enn i Norge selvfølgelig. 

Når handler du på butikken?

Vi blogges <3 
//A 

#Alissa #butikken #vaske #leiligheten #Nederland #vår 

5 Bilder fra September 2016

Hei fine! I dag har jeg for det meste bare slappet av og lest til eksamen som jeg har neste uke. Jeg ville slette mange av bildene på mobilen, men jeg føler hele tiden at hvis jeg sletter dem så har jeg ikke noe å se tilbake til. Derfor har jeg og min kjære en dropbox sammen hvor jeg kan legge inn alle våre fine stunder sammen. 

Jeg har bilder på mobilen fra September 2016, så når jeg skrollet gjennom mine 500 bilder så tenke at det er på tide å laste opp og slette. Jeg elsker kjolen men har dessverre dårlig vær her så jeg får ikke gått i den så ofte. Samtidig pleier jeg heller ikke å gå i de fine skoene heller. 

Pleier du å tenke på fortiden noen ganger?

Vi blogges <3 
//A 

#rotterdam #nederland