Koselig på festival ! Consert at sea i Nederland

Hei fine!

I går var jeg på festivalen Consert at SEA! Det var så utrolig koselig. Consert at sea var i Brouwersdam, Zeeland. Vi drakk masse brus og spiste pizza, pomme frites og poke bowl.

Vi kjørte i en time fra Rotterdam. Vi fikk heldigvis låne bil av faren til venninna mi. Det var ganske langt unna men det var verdt kjøreturen. Vi hadde på radioen på full guffe og hørte på artistene som skulle være på festivalen. Vi hadde fått billettene gratis. Det var veldig rart når vi ankom fordi det var nesten ingen biler på veien, men stappfullt var det og helt utsolgt.

Artistene som spilte var blant annet Nielson, BLØF, Guus Meeuwis, WULF og Golden Earring. Jeg elsker å lære språk via musikk. Samtidig så tvinger det meg til å lære språket bedre hvis jeg omringer meg med folk som bare snakker språket. Selvsagt hadde jeg forberedt meg til festivalen ved å lære lyricsen.

Mine favoritter er Nielson og Guus Meeuwis. Sangene er på Nederlandsk. En sang man burde lære seg hvis man skal flytte til Nederland er Het is een nacht av Guus Meeuwis. De fleste kan denne og mange blir imponert om du klarer å synge med i baren eller på eventer hehe. Det var kult å se han live. Dette er en typisk sang mange drikker til hehe. Vi sto helt foran når Nielson skulle synge. Det var ganske god plass og god stemning.

Her kommer et lite bildedryss :

Festivalen var ved stranden. Det var 23 grader og sol, men det blåse veldig så det ble veldig kaldt. Det beste var å stå inne i folkemassen fordi da ble det mye varmere.

De hadde to scener. En ved stranden og en litt lenger unna. Så kunne man gå frem og tilbake for å høre på forskjellige artister til ulike tider. De kommende dagene kommer de til å ha 4 scener.

Maten var veldig god. De hadde masse forskjellig mat der. Vårruller, shoarma,kylling curry, poke bowls, sushi, pomme frites, hamburger, pannekaker, is og popkorn blant annet. Det var litt dyrt. Man måtte kjøpe mynter som man da kunne bytte med billetter, mat og drikke. En poke bowl ca. kostet 120 kr og en pomme frites kostet 38 kr. Vi kjøpte først 14 mynter til ca.400 kr også, 10.5 mynter til ca.300 kr. En tur i parishjulet var 1 mynt.

Vi kjørte pariserhjulet. Det var iskaldt på toppen fordi det blåste noe helt forferdelig. Jeg tenkte at på grunn av varmen så trengte jeg ikke å ta med meg genser. Men så feil kan man ta. Heldigvis så danset vi så masse og det ble varmt.

Man kunne sjekke ut konserten på livestream på youtube. Vi var der bare den første dagen fordi det var et dagspass. Vi måtte også kaste billettene med en gang vi kom inn.

Hvordan er det å være lav når man er på konsert? Vel… det blir ofte at jeg må passe meg litt for armer og albuer. Ja, jeg ble slått i hodet en gang av en som var litt full og danset med armene som om hun hadde all plassen i hele verden i en stappfull folkemasse. (jeg var ikke den eneste som ble truffet). Samtidig så blir det litt vanskeligere å se noe som helst. Alle var høyere en meg, med mindre de var barn hehe. Nederland er jo kjent for å ha et høyt gjennomsnitt når det kommer til høyde på befolkningen. Dette er ofte grunnen til at jeg ikke drar på så mange festivaler til vanlig. Jeg elsker å høre på live musikk og stemningen, men det er litt kjedelig å ikke kunne se noe hehe.

konserten varte til klokken 23.30. Det var utrolig travelt på vei hjem fordi alle med bil måtte vente i over en halvtime for å komme seg ut av parkeringplassen. Siden vi var parkert lengst unna så måtte vi gå et stykke. Men det var verdt det fordi da kom vi oss fortere ut av parkeringen. På radioen var Nielson med sangen Ijskoud på vei ut av parkeringen hehe.

Konklusjonen er at det var drit koselig. Definitivt noe av det koseligste jeg kommer til å huske denne sommeren.

Vi blogges <3

Skal på festival !

Hei fine!

I helgen ble jeg plutselig invitert til å bli med på festival. Dette er den aller første gang jeg drar på festival i Nederland. Jeg gleder meg masse og skal selvfølgelig prøve å oppdatere dere så mye som mulig. Festivalen heter Concert at sea og det er i morgen!

Jeg skal dra med to andre venninner og det blir utrolig koselig. De hadde vunnet billetter og siden det var ganske siste liten så var det bare å registrere seg med en gang. Dette er veldig utenfor min komfortsone. Men jeg gleder meg til å få nye inntrykk og se hva festivalen har å by på.

Her er jeg på shopping og ser etter nye festival antrekker.

Hovedtema for festivalen er strand, sommer og nederlandsk musikk. Billettene er helt utsolgt og det kommer mange bra artister. Jeg vet om noen av artistene og har hørt på dem non-stop de siste dagene. Jeg vil jo ha litt av viben før jeg drar dit.

Her er en aftervideo fra i fjor:

Det ble en liten shopping tur. Jeg gjorde litt research siden jeg ALDRI drar på festivaler. Heldigvis fikk jeg tak i en rumpetaske i tide. Jeg så gjennom skapet mitt og alle klærne mine er svarte. Derfor var første tanken min at jeg skulle gå med svarte nike sko, svart sykkel shorts, svart top og gjennomsiktig svart genser. Veldig orginalt? Eeeehh det er sånn som skjer når man aldri drar på sånne ting haha. Men min søster fikk meg til å innse at det er farger som er greia. NEON eller hvertfall noen farger.

Derfor ble det rosa rumpetaske, rosa caps og denim shorts i lysblå. Den gjennomsiktige toppen er fra Zara og den var på salg. Det er glitter over hele så jeg håper at det blir masse glitter i solen.

Akkurat nå er det 33 grader i Nederland. Solen steker og jeg svetter med en gang jeg går ut av døren for å dra til butikken. Jeg liker egentlig ikke å klage på så bra vær, det er bare varmen som gjør at det blir vanskelig å nyte den.

Jeg kjøpte også solkrem med solfaktor 50 og noen solbriller jeg ikke kommer til å være redd for å miste. Jeg har noen ray bans men de er ganske dyre så jeg vil være sikker på at de ikke blir stjålet.

Har du noen tips til festivaler?

Vi blogges <3

VLOG: Shop med meg, try on haul og innkjøp (video)

Hei fine! Endelig ny video ute på kanalen nå.

I dag blir dere med rundt å shopper i Nederland. Jeg elsker å se på denne type videoer hvor man blir med inn i butikkene, ser litt på priser, ser på salg og ting. Man får en følelse av at man er der liksom. Det jeg liker aller best er å se haul og innkjøp på slutten av videoen sånn at man kan se hva man har kjøpt. Jeg dro blant annet til Søstrene grene og Hudson Bay som er det samme som Steen og Strøm i Nederland.

Det er så gøy å holde på med filming og redigere. Jeg blir utrolig inspirert av mange andre og de jobber så hardt. Det har faktisk lønnet seg å drive med dette som en hobby fordi dokumentaren min ble så bra. Jeg er super fornøyd.

Nå er det sommerferie og det betyr at det kommer flere oppdateringer på bloggen, flere bilder og videoer. Jeg skal reise litt og jeg gleder meg masse!

Jeg digger at man kan være så personlig på kanalen. Det er så gøy!

Ikke glem å abonnere gratis 😉

Vi blogges <3
– A

Endelig sommerferie!

Hei fine!

ååå det er så utrolig digg 😀 Nå er det endelig min tur!!! jeg er super glad og endelig er det tid for sommerferie !! Det er helt sykt at vi nå er i juni. Tiden flyr og det føles ut som at januar var i forrige uke. Hva skjedde med 2019?

Målene for resten av juni er å fortsette å trene nesten hver dag. Jeg fikk plutselig skikkelig motivasjon og siden jeg fikk litt mer tid til å slappe av nå, så kan jeg endelig sette fokusen på ting jeg selv har lyst til å gjøre. Min søster har 30 dagers challenge og hun skal trene hver dag.

Hva skjer?

Det har vært en stund siden jeg har filmet til kanalen min og grunnen til det er at jeg filmet en dokumentar film som tok utrolig mye tid og krefter. Dermed ble det en liten pause fra meg. Men nå skal jeg starte med det igjen. Jeg liker skikkelig godt å filme og redigere + være kreativ.

Planene for sommeren
Jeg tenkte å bli i Nederland. Det føles ut som om jeg allerede er på ferie når jeg besøker forskjellige byer. Samtidig er det lett å bestille tog billett hvis jeg vil dra andre steder i Europa. Kanskje det blir en liten tur til Paris som er 4 timer unna. Vi tenkte også å dra til Belgia eller Dublin men vi får se. Jeg skal selvfølgelig ta meg en tur hjem til Norge. Typen og jeg har tenkt til å feire overstått eksamen på fredag og da skal vi på date.

Tvillingen min Caroline har allerede hatt sommerferie i en uke nå. Hun skal til Mallorca veldig snart og jeg er utrolig glad for hennes vegne. Hun kommer å besøker meg i Desember sammen med typen sin.

Nederland er et skikkelig fint sted å bo. Jeg angrer ikke på at jeg flyttet fordi jeg trives så godt her. Jeg savner selvfølgelig venner og familie men vi snakker så ofte og oppdaterer hverandre på snapchat osv… Shopping i Nederland er så utrolig mye lettere enn i Norge. Alt er online og de har ofte 2-3 dagers levering på døren.

En annen ting jeg elsker er at ting er så billig her. Hver gang jeg kommer hjem så har søstrene mine bestilt en haug med ting de vil ha.

I går for eksempel bestilte jeg ting til over 1000 kr. Det ble litt online shopping. Og jeg kommer til å vise alt i den nye videoen min så fort det kommer.

Vi blogges <3
Alissa

Dagens bilder

Hei fine!

I dag har jeg jobbet med oppgaven min. En av oppgavene er å lage en nettside om et tema. Jeg valgte tema Matsvinn.

Jeg elsker å ta bilder av mat. Jeg får alltid lyst til å spise når jeg ser på videoer eller bilder av mat. Dette er bare noen av de få bildene jeg tok. Det kan hende jeg deler noen av de andre bildene senere.

Her om dagen kom jeg over en app som reduserer matsvinn. Appen heter “Too good to go”. Man kan kjøpe Magic box som er litt som mystery box, hvor man ikke vet hva man kjøper. Boksen koster 50 kr og produktene i boksen har en verdi på 150 kr. Jeg tenkte å kanskje teste ut appen i en av videoene mine fordi det virker interessant.

Jeg synes også det er kult at Rema 1000 og Bunnpris har en kampanje på snål frukt. Da får kundene disse produktene for en gunstig pris og det liker vi! Jeg kjøpte faktisk snål frukt i dag. En agurk som ser ut som en J, en sitron som er formet litt rart og et giga stort eple hehe.

Hva synes du om tema Matsvinn?

Vi blogges <3
– Alissa

Glow in the dark minigolf date

Hei fine!

På fredag var jeg og typen på date. Vi dro på Glow in the dark minigolf. Det var sååå utrolig koselig. Temaet var Hollywood. Det var utrolig kult. Jeg fikk et armbånd og kunne velge mellom mange forskjellige farger til golfballene og armbåndet. Noen av fargene var gul, rød, rosa, grønn og blå. Det eneste jeg hadde ønsket, var om golfkøllene også hadde lyst i mørket. Siden det var helt mørkt ble det vanskelig å se golfkøllen hehe.

Statuene de hadde var fra Transformers, Jurassic Park, Shrek og E.T blant annet. Reglene gikk ut på at man kunne bare treffe golfballen 6 ganger og etter det så fikk man 10 poeng uansett om man traff hullet etter 7-ende gang. Det er ekstra straffepoeng. Vi fikk ikke hole in one, men morro var det. Til sammen var det 15 forskjellige baner. Det tok oss cirka 1 time og det kostet rundt 80 kr. Vi fikk rabatt siden vi er studenter. Dessverre fikk jeg ikke vlogget dette, men forhåpentligvis får jeg vlogget noe snart.

Sommerferien min starter etter 18 juni. Det skal bli så utrolig deilig. Nå er det bare siste innspurt og jeg kjenner at jeg er rimelig klar for å levere oppgaven min nå. Haha!

Når vi var ferdig bestemte vi oss for å dra til Happy Italy. Dette er en italiensk restaurant. De har super god mat og her er det utrolig billig å spise. En stor pizza koster 45 kr, og pastaen er skikkelig kjempe god. Jeg klarer aldri å spise opp for det er så mye mat. Dette stedet har blitt typen’s nye favoritt restaurant.

Restauranten er i tillegg veldig familievennlig. Fredag var definitivt ikke den beste dagen å dra, fordi det var kø helt ut på veien. Vi dro rundt 18.00 som er vanligvis når Nederlendere pleier å spise middag.

Hva har du gjort i det siste?

-Alissa❤️