Få eksamen lesing til å bli lettere

Hei ! I dette innlegget tenkte jeg å skrive litt om hvordan det er mulig å gjøre eksamen lesingen litt lettere. Noen ganger kan det bli en lang og slitsom dag. Altså det er mulig å lese til eksamen på en lettere måte.

 1. Mitt aller første tips er å lese sammen med andre. Du har sikkert en venninne i klassen eller utenfor klassen som må lese til eksamen på samme tidspunkt som deg. Dette gjør at tiden går fortere! 
   
 2. Forandre på hvor du sitter. Hvis du er lei av å sitte hjemme på rommet så vil jeg anbefale å dra til biblioteket. De har kanskje et grupperom som er ledig og mulig å sitte i. Det er også mange biblioteker som har lesesaler. 
   
 3. Ta pauser. Det er noen ganger vanskelig å huske å ta pauser i denne perioden. Hvis du setter opp en bestemt tid på hvor lenge du vil lese kan det hende det blir lettere å lese til eksamen. Hvis du leser for lenge kan du miste konsentrasjonen, som gjør at du uansett må lese alt på nytt :p 


  Erasmus University Rotterdam, Nederland 


   

 4. Drikk nok. Hvis du ikke vil ta en pause med sosiale medier fordi du vet at du kommer til å sitte lenger enn forventet, da kan du drikke og spise i pausene dine. Da vil du ikke føle at du ikke gjorde noe produktivt i pausene også. Når du drikker nok, hjelper dette på konsentrasjonen. 
   
 5. Forandre på hvordan du leser. Du trenger nødvendigvis ikke å skrive absolutt alt som står i boken. Det tar veldig lang tid, og det kan hende du husker mindre fordi du brukte meste av eksamen-lesingen til å skrive boken på nytt. “been there, done that” I stedet finnes det mange forskjellige studieteknikker som fungerer: lære bort til andre, snakke med deg selv, tanke-kart, notater som er skrevet selv (ikke kopi av boken) er noen eksempler. Du kan også finne masse videoer på nett om akkurat det du skal lese om. 
   
 6. Spør så mye du kan. Nei, det er ikke flaut å spørre om hjelp noen ganger. Ikke alle skjønner alt med en gang. Det er faktisk bedre å spørre en gang for mye enn en gang for lite. Hvem vet, kanskje akkurat det du spør om kommer på eksamen 😉 Med en gang du ikke skjønner noe, spør lærer eller noen du kjenner som vet svaret. På denne måten kan det bli lettere å huske på hva du selv ikke forsto. 

Håper noen av disse tipsene hjalp deg på en eller annen måte! Lykke til med eksamen 😀
Vi blogges og god 17.mai <3 

#mai #eksamen #lettere #gjøreksamenlettere #tips #tipstileksamen #eksamenstid #eksamenstips #spør #lesetil #forandre #lettere #venner #lær #så #mulig #Nederland #Rotterdam #bildet #politikk #komparativpolitikk #notater #skrive #lesesal #bibliotek #eksamenlesing #engelsk #norsk 

2 kommentarer
  1. leste nettop forskning…les gjennom en gang ,og test kunnskapene med sp.mål sammen med en el.
   flere venner…70% forbedring..?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg