HVOR MYE KOSTET BUDAPEST FERIEN?

Hei fine! I dag tenkte jeg å skrive litt om hvor mye ting kostet i Budapest, Ungarn. Jeg hadde helt glemt at jeg skulle skrive om mine erfaringer og selvfølgelig blogget jeg om stedet mens jeg var her. Men en liten oppsummering på hvordan det var og mine erfaringer og opplevelser skader vel ikke. Samtidig kan dette være fint om du tenker på Budapest som neste ferie destinasjon. 

Hotellet vi bodde på var perfekt og jeg elsker at vi hadde air condition fordi denne sommeren var utrolig varm. Pris for å dra til Budapest fra Norge koster ca. 800 kr for flybilletten hvis du bestiller tidlig. En rask sjekk på skyscanner så kan du sjekke pris raskt. Fra flyplassen så var det 30 minutter til sentrum. Jeg anbefaler å ta bussen som var 100E og kostet ca. 3 euro per person. Hotellet var ca 60 euro natten men selvfølgelig var det midt i sommersesongen. Mange turister i byen og utrolig lett å komme seg rundt. En annen ting jeg anbefaler er å ta et by kart som de gir bort gratis i resepsjonen på hotellet og flyplassen. På kartet står det metro stasjonen, med linje, kostnader og anbefalinger til hvor du burde dra. Samtidig blir det lettere å komme seg rundt i byen. 

Vi brukte mest metro fordi det var det letteste og billigste. Vi kjøpte en 10 pakning som kostet 10 euro, men vi (jeg og min kjære) kunne dele på billettene til de var brukt opp. ca 4 om dagen ble brukt. Vi kunne også bruke disse til buss og annet offentlig transport. 

Mat var veldig enkelt fordi ting kunne kostet 1 euro og vi kjøpte kjempe gode sandwicher for 1.20 euro og det var en god frokost. En annen ting jeg vil anbefale er å sjekke ut lokal maten, eller restauranter. Min kjære og jeg fikk middag for 12 euro, to cola og masse mat på restaurant. 

Her kommer noen bilder som jeg tok mens jeg var i Budapest: 

Citadel
Fisherman’s Bastion 

Dette var sentralstasjonen og her kunne vi kjøpe sandwich og lunsj til en veldig billig pris. 

Jeg har en vlogg ute hvor jeg viser litt av budapest turen min, den ligger ute på bloggen under videoer. 

Hvis man er litt på budsjett men fortsatt vil dra på ferie så var dette definitivt et flott sted. Vi dro på noe som heter Budapest eye som er et parishjul som viser hele Budapest, dette kostet ca 12 euro per person. Selvfølgelig var dette en av de dyrere tingene vi gjorde men fantastisk utsikt.

Vi dro også til et spa Bad som var fantastisk! Hvis jeg hadde bodd i budapest så hadde jeg prøvd å ta meg en tur dit hvert fall en gang i uken haha. De har to veldig kjente i Budapest. Billetter kostet under 20 euro, husker ikke heelt prisen men du kan alltid sjekke det lett ut på nettet. 

Vi dro til Citadel og hvis du liker å gå masse og få god trening med en perfekt utsikt så anbefaler jeg å dra dit. Jeg har dårlig kondis men jeg klarte det. Jeg fant ut på toppen at vi kunne tatt segway, men ja i det minste var det god trening. Shopping og sånt ble det ikke veldig mye tid til men jeg kjøpte en jumpsuit fra Zara. Prisene i butikk var ganske likt som Nederland (der jeg bor nå), men vi sendte postkort som var ca 1 euro. Vi pleier alltid å sende postkort til familiene fra destinasjonene vi drar til. 

Jeg håper at dette innlegget kunne hjelpe deg litt med oversikten over hvor mye ting kostet i Budapest, og at du kanskje får veldig lyst til å dra dit hehe. Det er en VAKKER by. Dette innlegget er ikke sponset, jeg bare forteller om mine erfaringer fra ferien. Om du likte denne type innlegg så gjerne kommenter under om du vil ha flere slike innlegg. Jeg har blant annet dratt til Kina,Vietnam, Thailand,USA,Australia,Hellas, vært på interrail hvor jeg dro til Tyskland, Italia, Sveits og Tjekkia, jeg var i Østerrike denne sommeren så jeg elsker elsker elsker å reise. Samtidig gir jeg ofte tips til dere fine lesere om hvordan man kan reise billigere. 

Vi blogges <3 
//Alissa 

#reise #kostnader #budapest 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg