Aksepterer folk at jeg er asiater?

Hei fine! I dag fikk jeg et spørsmål som en kommentar på youtube og selvfølgelig svarte jeg på dette. Men det fikk meg litt til å undre på om det kanskje ligger mer bak spørsmålet? Jeg vil ikke tråkke på noens tær og jeg vil gjerne si først og fremst at dette innlegget er ikke ment som “tea” eller noe sånt. Ikke noe drama her. Det er kanskje derfor bloggen ikke er kjempe populær haha. 

Men jeg tenkte å skrive litt i dag om mine opplevelser med å være asiater. Det jeg definitivt ikke liker er at folk kaller meg chingchong. Jeg har et navn, så respekter det som alle andre. Hvis det er noen som lager lyder i stedet for å faktisk kalle navnet mitt så svarer jeg ikke. Chingchong betyr ikke kineser på noen språk og jeg hadde heller ikke likt det om noen hadde sagt ” HEI DU KINESER” heller. 

Noen ganger får jeg kommentarer om at alle kinesere ser heeelt like ut. Og dette stemmer ikke. Til og med min søster og jeg ser ikke heelt like ut. Jeg snakker ikke om tvillingen min men om de andre søstrene mine. 

 

Hvis jeg får en god karakter på skolen så fikk jeg ofte høre “men det er fordi du er asian”. Altså… hvis jeg hadde sagt på eksamen og levert blant “men det er fordi jeg er asiater” så blir ikke det en topp karakter. Ja, foreldrene mine sier ofte at jeg burde få gode karakterer, men det er for min egen del og min fremtid. Jeg har aldri hørt noen som sier “foreldrene mine vil at jeg skal få dårlige karakterer.” Jeg har alltid tenkt når jeg er på skole “vel jeg er her uansett, så jeg kan vel gjøre det beste ut av det og gjøre mitt beste”. Samtidig får jeg en kjempe rush og blir kjempe glad når jeg får gode karakterer. Det er vel ingen jeg har møtt som ikke bli glad når de får en god karakter.

Når folk spør om hvor jeg kommer fra så sier jeg Norge. Fordi jeg er norsk statsborger, født og oppvokst i Norge. Jeg kan ikke et bedre språk enn norsk. Selvfølgelig får jeg mange spørsmål om hvor foreldrene mine kommer fra og jeg vet at jeg ikke “ser” norsk ut. Altså jeg klanderer ikke folk som spør fordi de er nysjerrige men så lenge det blir spurt på en respektabel måte så går det bra. 

Men det som er fint er at jeg ikke har følt at det er noe feil med å være asiater. Ja, det er sant at jeg spiser mye nudler og ris. Det er digg lol. Samtidig er det vanlig når man kommer fra en stor familie. Det er lettest å lage som student så har jeg ikke forandret på dette. Favoritt maten min er vietnamesisk mat. Men jeg drar også å spiser på mcdonalds og spiser pizza, pasta og alt annet. 

Både er jeg stolt over å være asiater og jeg er også stolt av å være norsk. Nå lever vi jo i en verden hvor folk snakker mer enn et språk er helt naturlig. Vi lever også i et multikulturelt samfunn. Skolesystemer prøver å få til at studenter skal kunne lære flere språk, derfor er dette kanskje grunnen til at vi lærer annet språk allerede på barneskolen. 

Jeg ville bare skrive om mine erfaringer om dette. Så håper du synes det var litt interessant å få litt innblikk i hvordan det er. 

Vi blogges <3 
//Alissa 

#Asian #norsk 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg