Spar penger mens du reiser

Hei fine! Selv om sommeren er over for mange er det kanskje noen der ute som tenker at de vil jobbe litt etter videregående og ta et friår. Friår er fint om man vil prøve å finne ut av hva man vil og noen ganger så tar folk fri halv år fordi de kanskje skal til militære til høsten. For de som ikke vet det så er det mange måte å spare penger hvis du skal ut å reise. Dette er mine innlegg på måter du kan spare mens du reiser. Noen ganger kan det å reise være et stort skrik for lommeboken kanskje du vil tenke på disse triksene neste gang du skal reise for å spare litte grann. 

1. Dra på interrail. 
For de som ikke vet hva interrail er. Dette er en billett man kan kjøpe for å reise rundt i europa på en billigere måte. En billetter koster rundt 2000 kr, men bare 1 billett tur retur fra Nederland kan fort koste 1000 kr. Pris kommer selvfølgelig ann på hvor lenge du skal reise. Hvis du vil ha et eget innlegg om mine opplevelser med interrail så kan jeg gjerne skrive dette. Alt fra hva ting koster og hvor jeg dro og kanskje hva du burde sjekke ut på de forskjellige destinasjonene. Så hvordan funker dette. Først velger man hvilke pass man vil ha. Deretter må du planlegge for eksempel 5 land du skal til og sjekke at det går tog mellom landene. Ja om du gjør sånn som jeg gjorde så blir det mye tog sitting men hvis man har en partner så er jo det bedre. Jeg dro med min kjære for eksempel. Jeg har hørt at mange som ble ferdig med videregående fikk interrail billetter som gave når de var ferdig med videregående. Man kan kjøpe interrail pass helt ned til 12 års alderen. Men da er det som regel at barna reiser med foreldrene sine. Om man er under 27 så får man rabatt på å reise. Steder man kan dra til er blant annet Barcelona, Roma, Berlin, Amsterdam, Paris og Budapest. Det er bare å planlegge riktig. Du kan velge mellom 30 forskjellige destinasjoner. Dette er defintivt den billigste måten å se mye av europa på kort tid. Hvis man skal kjøpe en og en tog billett så blir det veldig dyrt. Samtidig som det tar mye tid og vanskelig å holde oversikt. Med dette passet skriver du bare ned den neste destinasjonen og du kan dra videre. 

P.S Det finnes også interrail i Asia. 


Min venninne på vei rundt europa. 

2. Del på kofferten 
Om du skal en kort reise som en uke til Østerrike så er det kanskje ikke nødvendig om alle sammen har en koffert hver. Man kan spare en del penger om man har en koffert man deler sammen og hvis man skal reise sammen uansett så sparer man penger sammen. Det gir også en ekstra utfordring for deg som er glad i å pakke for mye når du skal på ferie. Du har jo også håndbagasje om man trenger mer plass. 

3. Spis på lokal restauranter 
Noen ganger så kan spise på mcdonalds være dyrere enn å spise på lokal restauranter midt i byen. Du kan få en hel tallerken med mat for 7 euro for eksempel. Det er jo naturlig å spise ute mye mens man er på ferie. Men kanskje du kan spare noe penger om du prøver lokal maten. Pretzel til lunsj er ikke dårlig i tyskland. De har jo naturligvis supermarket men det er ikke så mange som vil lage middag eller har kjøkken mens de er på ferie. 

4. Planlegg mye på forhånd. 
Det er mye penger som kan spares om man planlegger på forhånd. Det er jo blant annet kjipt om man vil gjerne dra på museum men billettene koster like mye som maten for resten av uken. Gjerne sjekk på forhånd og gjør research på hvor mye ting koster. Se på youtube om ting man kan forvente eller anbefalinger fra blogger og nettsider. Det skader ikke å være ekstra forberedt og kanskje se hvordan lokal befolkningen gjør det. Blant annet visste du at Torsdager så kan du dra gratis på museum i Oslo. Jeg har tidligere skrevet et blogg innlegg om ting du kan gjøre i Oslo HELT gratis. 

5. Ta metro og offentlig transport 
Vi sparte så mye penger og tid ved å ta metro. Siden alt på maskinen var på engelsk når vi var i budapest så var det veldig lett å kjøpe billetter og vi fant ut av metroen raskt og enkelt. På hotellet har de som regel et kart over byen som hjelper deg til å finne frem steder letere. Kanskje det er litt old school å bruke kart, men man kan ikke alltid stole på at nettet på mobilen skal funke i utlandet hehe. 

BONUS! gå inn på skyscanner og du kan sjekke hva som er billigst å reise med og hvor ved å legge inn ubestemt destinasjon. Noen ganger så tenker jeg ikke på hvilke desinasjoner som kanskje kan være spennende å undersøke. 

Jeg håper DU likte innlegget. Tusen takk for at du leser bloggen 😀 

Vi blogges <3 
//Alissa 

#reise #spar #tips #reisetips 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg